Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Učenici Prve kragujevačke gimnazije osvojili 2. mesto na Geo challenge takmičenju
 
 

Učenici Prve kragujevačke gimnazije osvojili 2. mesto na Geo challenge takmičenju

GEO CHALLENGE je onlajn nacionalno takmičenje koje je otvoreno za sve učenike srednjih škola u Srbiji, a odnosi se na vizualizaciju podataka i predloge mera za unapređenje koje su preduzentički orijentisane. Organizator ovog takmičenja je kompanija „HERE“ sa sedištem u Amsterdamu, zajedno sa Regionalnim centrom za talente Beograd II.

Takmičenje je uključilo preko 800 učesnika. Ekipa učenika Prve kragujevačke gimnazije, u sastavu Aleksandar Đorđević, Luka Bogdanović, Stefan Gligorijević, Bogoljub Ilić i Luka Virijević, osvojila je II mesto, sa zadatkom na temu „Održivi razvoj Pomoravskog okruga“. U okviru ovog zadatka izneli su svoje ideje i moguća rešenja ekonomskih problema Pomoravskog okruga, u vidu predavanja, koje je održano u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Naši učenici izrazili su želju da u narednom periodu, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom, nastave da se bave svojim istraživanjima, idejama i znanjem, koje su stekli tokom ovog takmičenja.