Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Četvoro umrlo od gripa H1N1 u Kragujevcu
 
 

Četvoro umrlo od gripa H1N1 u Kragujevcu

gripU Kliničkom centru u Kragujevcu potvrđena su četiri smrtna slučaja izazvana virusom novog gripa H1N1. Trenutno su zbog težih simptoma ovog virusa na Infektivnoj klinici hospitalizovana 4 pacijenta priključena na aparate za disanje, dok su dve osobe u fazi oporavka. 

Ovogodišnja epidemiološka slika virusa gripa je blaga, sa manjim brojem obolelih u odnosu na prošlu godinu, ali sa težim kliničkim formama infekcije. U Kliničkom centru u Kragujevcu potvrđena su četiri smrtna slučaja izazvana virusom H1N1. Reč je o osobama od 24. do 50. godine starosti, koje nisu imale hronične bolesti. 

Teže kliničke forme infekcije virusom H1N1 maifestuju se visokim temperaturama, upalom pluća i otežanim disanjem pa su ovakvi pacijenti priključeni na aparate za veštačko disanje. U ovom trenutku na Intezivnoj nezi Infektivne klinike četiri pacijenta su u teškom zdravstvenom stanju, od kojih su dve osobe mlađe od 30 godina.

Zahvaljujući savremenoj opremi za lečenje najtežih bolesnika na Intezivnoj nezi Infektivne klinike, koju je nabavio ove godine Klinički centar, znatno je olakšan rad lekarima koji u svakom trenutku mogu da prate tok bolesti i osnovne životne funkcije pacijenata sa teškim komplikacijama izazvanih virusom novog gripa.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži