Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Nova hapšenja zbog alkohola
 
 

Nova hapšenja zbog alkohola

11rakiujanews_58688U više gradova u Srbiji uhapšeno devetoro osumnjičenih da su nelegalnom proizvodnjom i prodajom žestokih alkoholnih pića pribavili više od milion evra, potvrđeno je S media portalu u MUP-u Srbije.

Na teritoriji Kruševca, Subotice, Kragujevca, Paraćina i Beograda, policija je danas uhapsila devet osoba u nastavku akcije sprečavanja nedozvoljene proizvodnje i prodaje žestokih alkoholnih pića kojom su stekli protivpravnu imovinsku korist veću od milion evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Uhapšeni su generalni direktor i menadžer prodaje firme ''Vrenje špiritana'' Knežević Dušan (42) iz Subotice i Nedeljković Boban (47) iz Beograda, kao i vlasnici i direktori firmi ''Berkoni'' i ''NK Komerc'' iz Kragujevca Kostić Negomir (47) i ''Vino voće Lukić'' i ''Igneus'' iz Paraćina Lukić Radiša (46), kao i i vlasnici i direktori firmi ''Vizitor'' iz Medvedje Stević Slobodan (25), ''Jelnik'' iz Kraljeva Petrović Petar(44) i ''MIG krug'' iz Aleksandrovca Milinčić Boban (40).

Medju uhapšenima su i dva inspektora Ministarstva poljoprivrede Srbije - Odsek za alkoholna i bezalkoholna pića. 

Osumnjičeni su od 29. juna 2009. do 2. avgusta 2010.godine, izvršili nabavku ''na crno'' 116.571 litara rafinisanog etil-alkohola iz fabrika ''Vrenje špiritana'' i ''Panon''. 

Etil-alkohol su, bez evidentiranja u poslovnoj dokumentaciji, potom preradili u pogonu ''SAD'' i proizveli 291.428 litara žestokih alkoholnih pića - šljivovice, lozovače, brendija, travarice i kajsijevače u litarskom pakovanju i prodali ga preko mreže preprodavaca za gotov novac. 

Na proizvedena alkoholna pića stavljali su akcizne markice Ministarstva finansija, pri čemu su u svom knjigovodstvu i izveštajima prikazivali da su proizveli i prodali navedena alkoholna pića u pakovanjima od 0,10 i 0,05 litara takozvane ''unučiće“ i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od milion evra. 

Nezakonite aktivnosti osumnjičenima su omogućili Popović Zoran (56) i Ivković Ljubomira (55) iz Aleksandrovca koji su u vreme izvršenja krivičnog dela obavljali poslove poljoprivrednih inspektora Ministarstva poljoprivrede, u Odseku za alkoholna i bezalkoholna pića. 

Osumnjičeni će uz krivičnu privaju biti privedeni nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Kruševcu.

Izvor: Smedia

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');