Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Pritvor za kradljivce eksploziva
 
 

Pritvor za kradljivce eksploziva

Dvojici od trojice privedenih zbog krijumčarenja eksploziva, istražni sudija odredio je pritvor do 30 dana.

Istražni sudija Osnovnog suda u Kragujevcu pokrenuo je istragu i odredio pritvor do 30 dana dvojici zaposlenih u rudniku Jasenica Krepoljin, osumnjičenim da su u magacinu rudnika ukrali 103 kilograma eksploziva i 300 detonirajućih kapisli.

Posle četvoročasovnog saslušanja pritvor je određen Slađanu P. (33) i Miodragu Š. (41), obojica sa područja opštine Žagubica. Njih je kragujevačka kriminalistička policija uhapsila u sredu, 31.jula, na naplatnoj rampi u Batočini.

Oni su osumnjičeni da su količinu od oko 100 kilograma eksploziva i 300 detonirajućih kapisli iznosili mesec dana iz magacina rudnika koji su obijali.

- Oni su i ranije, od maja prošle godine do januara 2013. godine, takođe iznosili eksploziv iz rudnika u više navrata, ukupno oko 75 kilograma i prodavali ga - rekao je agenciji “Beta” istražni sudija Osnovnog suda Predrag Bošković.

Prema njegovim rečima, treći uhapšeni Senad P. je na saslušanju tvrdio da nije ništa znao o tome i da je u noći kada je uhapšen samo zamoljen da preveze Miodraga Š.

Dalja istraga usmerena je na to da se otkrije kome je bila namenjena velika količina eksploziva, dovoljna da sruši nekoliko većih mostova.

U zvaničnom policijskom saopštenju, navedeno je da je eksploziv pronađen u putničkom vozilu “mazda” i da je bio namenjen prodaji, još uvek nepoznatim kupcima. “Novosti” nezvanično saznaju da postoje indicije da je eksploziv bio namenjen kupcu iz Raške oblasti.

Prema informaciji iz policije, eksploziv je bio smešten u gepeku i na zadnjem sedištu automobila, što je samo po sebi predstavljalo veliku opasnost tokom transporta. S obzirom na to da se vozilo kretalo regionalnim, a delom i auto-putem do Batočine, najmanji i slučajni sudar sa tim vozilom mogao je biti koban po veliki broj drugih učesnika u saobraćaju.

Prema nezvaničnim informacijama, pažnja operativaca policije usmerena je i na dojave da je eksploziv bio namenjen podzemlju, odnosno pojedinim ktriminalnim grupama na području većih gradova, koji bi oni koristili za likvidacije, odnosno obračune.

Direktor JP Resavica Vladan Milošević izjavio je za “Novosti” da uhapšeni nisu faktički mogli da budu u kontaktu sa tolikom količinom eksploziva, već su mogli da sakriju najviše jedan ili dva štapina. Komisija koja ispituje ovaj slučaj zaključila je da su još neka lica umešana u to krivično delo i za njima se takođe traga.

Izvor:Šumadijapress

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');