Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Policija sprečila samoubistvo
 
 

Policija sprečila samoubistvo

Nakon osmočasovnog pregovaranja, specijalni tim policije uspeo da odvrati Svetolika Vasića od samoubistva.

Svetolik Vasić (62), penzioner iz Velikog Polja, popeo se u četvrtak, 1. avgusta, na tavan svoje kuće i počeo da preti da će da se spali ili obesi.

Kao razlog za takav čin, Vasić je naveo izgubljene sudske sporove, koje godinama vodi sa komšinicom. Konflikt sa komšinicom nastao je zbog kišne kanalizacije koja mu tokom kišnih dana plavi dvorište.

- Hteo je da iskopa kanal ispred kuće, uz put kraj ograde, ali to zakon ne dozvoljava. Tužio je i komšinicu preko puta iz čijeg dvorišta mu voda stiže, ali je i tu izgubio niz sporova. Dva dana pre ovih pretnji, uzastopno je obilazio opštinske službe. Nisu mogli da mu pomognu. Onda je učinio ovo – kaže jedan od policajaca koji je nastojao da odvrati Vasića od samoubilačke namere.

Komšije kažu da je Vasić i ranije bio u sporu sa komšijama, najčešće zbog vode. Oni kažu da je Vasić kišnim danima izlazio na ulicu, krampom kopao kanal i postavljao kamenje.

Na tavan se popeo merdevinama koje je uzeo sa sobom, tako da niko nije mogao da mu priđe. Nisu uspeli da ga umire ni ukućani, ni kolege iz stranke u koju je učlanjen. Nakon što se dva sata ubeđivala s mužem, Vasićeva supruga Ljubica pozvala je policiju. Ispred njihove kuće stigli su policijski specijalni pregovarački tim, vatrogasci, hitna pomoć, komunalne službe, ali i bageri javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

Pregovarački tim nastojao je da Vasića ubedi da će mu biti iskopan sporni kanal, a drama je okončana tek oko 19 sati i 30 minuta.

Izvor:Šumadijapress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');