Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Pretučeni mladić se probudio iz kome: Dobro sam! Dovidjenja!
 
 

Pretučeni mladić se probudio iz kome: Dobro sam! Dovidjenja!

Stefan Jovanović (20), koji je bio u komi skoro 4,5 meseci nakon što je 28. marta pretučen palicom u kafiću pored škole, prvi put je juče razgovarao sa doktorima i majkom i rekao da je dobro. Još mu je leva strana tela potpuno oduzeta, ali su lekari Klinike za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Beogradu zadovoljni njegovim oporavkom.

Stefan Jovanović se oporavlja na klinici za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Beogradu

Mesecima je gledao samo u jednu tačku, nije progovarao, a mašine su umesto njega disale i hranile ga. Stefan je pre tri dana prvi put pokazao znake oporavka. Počeo je samostalno da guta, ali i da komunicira s majkom i lekarima.


- Kada sam ušao u njegovu sobu i pitao ga kako se oseća, rekao mi je „Dobro sam“, a prilikom odlaska i „Doviđenja“. To su prve njegove reči nakon dužeg perioda, s obzirom na to da je pre neki dan počeo da ispušta i glasove. On ima teške povrede, ali njegovo zdravstveno stanje se polako popravlja. Jeste mu oduzeta leva strana tela, ali to sve može da se promeni. Oporavak ide postepeno i zadovoljni smo - rekao je juče za „Blic“ prof. dr Stevan Jović, direktor Klinike za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“.

Stefanova majka Mira Jovanović, koja je stalno uz njega, kaže za „Blic“ da je srećna što ima pomaka, iako je bila u strahu jer je pet meseci bio kao biljka.

- Buđenje iz kome nije bilo odjednom, nego polako. Prvo je otvorio oči, mada nismo bili sigurni da je mogao da nas vidi. Sada nas razume i komuniciramo. Desnu ruku i nogu pomera, a počeo je i samostalno da guta i žvaće - navodi majka.

Ona kaže da je kao majku sada najviše zanima kakvo će suđenje biti, odnosno da li će počinioce teretiti za nanošenje teških povreda ili za pokušaj ubistva.

Dok se Stefan budi iz kome, u kragujevačkom Višem sudu juče je nastavljeno suđenje Darku Radivojeviću (21), optuženom za ubistvo u pokušaju, i njegovom pomagaču Nikoli Š. (20). Napadač na Jovanovića je u pritvoru od aprila, a Nikola Š. se nakon puštanja iz pritvora brani sa slobode.

Sudiji Gordani Veljović juče su radnici Centra za socijalni rad podneli izveštaj o Radivojeviću u kojem se navodi da „ima snižen prag tolerancije na frustracije“ i „ nedovoljno i usporeno socijalno prilagođavanje“. Pred sudom je rečeno i da je Darko Radivojević korisnik usluga centra bio još kao maloletnik jer je pokazivao „neprilagođeno ponašanje“.

Maturant Politehničke škole Stefan Jovanović je 28. marta, oko devet sati, napadnut bejzbol palicom u kafiću „Tabasko“, koji se nalazi preko puta škole. Sedeo je s drugaricama za stolom kada su ušli Radivojević i Nikola Š. Prvi ga je udarao palicom po glavi, a Nikola Š. je optužen da je čuvao stražu. Policija je Darka uhapsila posle trodnevne potrage jer se sve vreme krio u šumi u okolini Kragujevca.

Otac: Ne mogu da gledam napadače

Nebojša Jovanović, otac pretučenog maturanta, ni juče nije bio u sudnici Višeg suda. Do sada nijednom nije došao na suđenje.

- Ne mogu da gledam te momke u punoj snazi, dok se moje dete bori da pomeri ruku i sačuva vid. Neka sud kaže svoje, a ja ću posebno presaviti tabak - kaže Nebojša Jovanović.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');