Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Afera "mala matura": Ukrala sam testove da bih pomogla deci!
 
 

Afera "mala matura": Ukrala sam testove da bih pomogla deci!

Radnica "Službenog glasnika" Zorica Matić, osumnjičena zbog krađe testova za malu maturu, priznala je da je iznela testove iz štamparije kako bi pomogla deci prijatelja.

Afera "mala matura": Ukrala sam testove da bih pomogla deci!

Pored osumnjičene Zorice Matić istražni sudija Osnovnog suda saslušao je danas četvoro osumnjičenih zbog krađe testova za malu maturu.

Kako je preneo RTS, Matićeva ne osporava navode iz krivične prijave, a njen advokat Saša Milovanović smatra da bi trebalo da odgovara samo disciplinski.

Kaže da osumnjičena ne spori da je iznela testove iz štamparije i dodaje da je to je uradila da bi pomogla deci svojih prijatelja, a ne zbog novca.

"To jeste neprimeren postupak, ali mi smatramo da to nije krivično delo, što ćemo pokušati da dokažemo tokom postupka", ističe Milovanović.

Tužilaštvo sumnjiči Matićevu da je od 6. do 12. juna, kao radnik zadužen za pakovanje, ukrala tri kombinacije testova iz srpskog i dva iz matematike, dok je treću kombinaciju testa iz matematike fotografisala.

Sumnja se da ih je predala ostalim osumnjičenima: Željku Cvetkoviću, Nenadu Mijalkoviću i Dragani Dončić.

Zorica Matić se sumnjiči za običnu krađu, jer testovi za malu maturu, kažu pravnici, nemaju karakter službene tajne. Za to delo propisana je novčana kazna ili kazna do tri godine zatvora.

Izvor: RTS, Press

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');