Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Biznismen iz Jagodine osumnjičen za ubistvo novinara Pantića
 
 

Biznismen iz Jagodine osumnjičen za ubistvo novinara Pantića

Za ubistvo novinara Milana Pantića (47) kao naručilac najsumnjiviji je jedan poslovni čovek umešan u privatizaciju cementare u Paraćinu, o kojoj je ubijeni dopisnik „Novosti“ iz Jagodine pisao, saznaje „Blic“.

Ovaj biznismen je bio u grupi ljudi kojoj je smetalo Pantićevo pisanje o privatizciji cementare. On je o tome pisao još u maju 2000, skoro dve godine pre nego što je privatizacija sprovedena, a opisao je šta će se dogoditi. Otkrivene su i određene veze između ovog biznismena i osoba za koje se sumnja da su ubile novinara i koje su trenutno van zemlje – kaže izvor „Blica“.

Osim toga, pregledom telefonkih listinga i nekih presretnutih razgovora otkriveno je i da su Pantiću pretila trojica jagodinskih moćnika, dvojica političara u poslovnim vodama, kao i jedan biznismen.

Pantić je ubijen na ulazu u zgradu u kojoj je živeo u Ulici Branka Radičevića u Jagodini oko osam sati 11. juna 2001. Ubijen je udarcima tupim predmetom u glavu. Policija je nakon ubistva raspisala nagradu od 300.000 maraka, ali ubica nije pronađen, a još nisu otkrivene ubice Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović.

Razlika u stavovima BIA i UKP

Pripadnici BIA i Uprave kriminalističke policije nemaju identične stavove o istrazi ubistva Milana Pantića. Agenti BIA koji su pomogli u prikupljanju dokaza presretnutih razgovora smatraju da ima dovoljno činjenica da se okonča istraga, dok u UKP-u žele da prikupe još dokaza.

Izvor:Blic

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži