Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Mito preseo sudskim izvršiteljima
 
 

Mito preseo sudskim izvršiteljima

Kragujevačka kriminalistička policija, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Kragujevcu, Miroslavu Đ. (51) i Zoranu M. (39), sudskim izvršiteljima Osnovnog suda u Kragujevcu, odredila je meru zadržavanja do 48 sati.

Oni su osumnjičeni za krivično delo primanje mita. Naime, sumnja se da su njih dvojica, u toku ove godine, od M. N. iz Kragujevca, u više navrata, zahtevali i primili poklone, kako bi, u svojstvu službenih lica – sudskih izvršitelja, odugovlačili postupak sprovođenja izvršenja i sprečili da se aktivira hipoteka na njegovu nepokretnu imovinu. Na taj način oni su kroz novac i druge vrste davanja, od M. N. primili mito u vrednosti od oko 50.000 dinara.

Zajednička akcija kragujevačke kriminalističke policije i Višeg tužilaštva u Kragujevcu realizovana je nakon praćenja aktivnosti sudskih izvršitelja u proteklih mesec dana. Oni su juče uhapšeni kada im je M. N. na terasi porodične kuće dao traženi novac.

Miroslav Đ. i Zoran M. biće sutra, uz krivičnu prijavu, sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');