Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika NAOČIGLED DECE: Džudo trenera pretukli na takmičenju u Nišu!
 
 

NAOČIGLED DECE: Džudo trenera pretukli na takmičenju u Nišu!

Dragan Lazarević, džudo trener i policajac iz Velikog Gradišta, pretučen je pred stotinak dece jer je tražio kontrolno merenje dečaka iz protivničke ekipe.

Dragan Lazarević (43), trener džudo kluba VGSK iz Velikog Gradišta, koji kao policajac radi u Policijskoj upravi Požarevac, brutalno je pretučen u subotu, na džudo prvenstvu centralne Srbije u Nišu, naočigled stotinak dece.

Ovom incidentu prethodila je borba na strunjači između dvojice dečaka iz kategorije “poletarci”, jednog iz VGSK Veliko Gradište, a drugog iz kluba “Kinezis” iz Niša.

Pošto je Dragan posumnjao da dečak iz Niša ima više od dozvoljenog 31 kilograma, zatražio je kontrolno merenje.

- Merenje je pokazalo da sam u pravu, zbog čega je ova borba morala da se završi pobedom mog takmičara. Međutim, besan zbog ovog merenja, otac tog dečaka me je šutnuo, a potom dva puta udario u glavu – priča Dragan.

On navodi da mu je tada nekoliko džudista seniora iz kluba “Kinezis” upućivalo uvrede, psovke i pretnje.

Dok je treneru tog kluba pokazivao sliku svog napadača koju je imao u fotoaparatu, Dragan je primetio da mu se približava jedan od džudista seniora sa oznakama kluba “Kinezis”.

- Mislio sam da će da prođe pored mene, ali je on najpre pokušao da mi otme fotoaparat, a potom me snažno glavom udario u lice, naočigled stotinak dece – kaže Dragan.

On tvrdi da nakon ovog napada niko od organizatora iz džudo kluba “Niš” nije reagovao, samo mu je jedna devojka dodala maramicu, jer mu je krv tekla niz lice.

Uskoro je stigla policija i vozilo Hitne pomoći koje ga je prevezlo u Klinički centar, gde su mu ustanovljene teške povrede u vidu preloma nosa i zuba, kao i podliv ispod levog oka.

– Kolege policajci iz Niša obavestile su me da će protiv ove dvojice napadača biti podnete krivične i prekršajne prijave, a ja ću protiv njih podneti tužbu za odštetu – kaže Dragan.

On napominje da se džudom bavi već 26 godina, a poslednjih sedam godina vodi decu na takmičenja širom Srbije.

- Godišnje idemo na oko 50 turnira i nikad se nijedan incident nije desio. Ovo što je sada dozvolio džudo klub “Niš” kao organizator za svaku je osudu i Džudo savez je dužan da reaguje – rekao je Dragan.

Izvor:Telegraf

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');