Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Uhapšen Petar Matijević, vlasnik kompanije Industrija mesa „Matijević“
 
 

Uhapšen Petar Matijević, vlasnik kompanije Industrija mesa „Matijević“

Petar Matijević, vlasnik kompanije Industrija mesa „Matijević“, uhapšen je danas u Novom Sadu, saznaje „Blic“. U akciji je ukupno uhapšeno još šest osoba, među kojima je i Borislav Novaković, šef poslaničkog kluba DS u Skupštini Vojvodine.

Petar Matijević, vlasnik kompanije Industrija mesa „Matijević“, uhapšen je jutros oko 7.30 sati u svojoj kući u Novom Sadu, a prilikom privođenja prema policajcima je bio neprijatan.

U akciji je ukupno uhapšeno još šest osoba, među kojima je i Borislav Novaković, šef poslaničkog kluba DS u Skupštini Vojvodine. Vlasnik „Matijevića“ u policiji nije hteo da da izjavu tužioci koji vodi slučaj.

Protiv Matijevića, Novakovića i Vojislava Gajića, vlasnika firme “Aleksandar gradnja” policija će podneti krivične prijave zbog zloupotrebe u dodeli zemljišta za poznati novosadski hotel “Holidej in” čime su od 2007. do 2010. oštetili Grad Novi Sad za 1,8 miliona evra.

Prema policijskoj prijavi, Matijević je prisvojio 1,3 miliona evra, a vlasnik „Aleksandar gradnje“ 500.000.

Aleksandar Gajić još uvek nije uhapšen, već je u bekstvu i za njim policija i dalje traga. U policijskoj akciji, jutros su uhapšeni Tatjana Gašović, Milana Sučević, Svetlana Bajić, Milan Jozanov i Zoran Ćulum.

Istraga je došla do podatka da se Matijević, Novaković i Gajić sumnjiče za zloupotrebu počinjenu u vreme kada je gradonačelnik Novog Sada bio Igor Pavličić. U to vreme, Novaković je bio direktor Zavoda za izgradnju grada (ZIG).

Izvor:Blic

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži