Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika ČOVEK KOJI JE PRODAVAO BUBREG: Nisam video drugi izlaz
 
 

ČOVEK KOJI JE PRODAVAO BUBREG: Nisam video drugi izlaz

- Radio sam u dobroj firmi, a onda sam se razboleo i otišao u invalidsku penziju. Mesečno 15.000 dinara, a supruga ima 30.000 - priča G.S., otac četvoro dece koji je uhapšen jer je pokušao da proda bubreg na internetu.

“Nisam kriminalac, nikada nisam imao susret s policijom do prošlog utorka kada su mi upali u kuću. Sada mi preti od dve do deset godina zatvora. Prestravljen sam”, poičinje priču za “Blic” Beograđanin G. S. (38), invalidski penzioner koji je prošle nedelje bio uhapšen jer je na internetu ponudio bubreg na prodaju. Sada je osumnjičen za jedno od najozbiljnijih krivičnih dela – trgovinu organima.

- Imam dvoje dece iz prvog braka. Oni žive u jednom gradu u unutrašnjosti. Ovde na Čukarici živim sa drugom suprugom i dvojicom sinova od šest i dve godine. Živeli smo dobro, radio sam u dobroj firmi, kao magacioner, primao platu, a onda sam se razboleo. Neuropatija, ozbiljna bolest. Otišao sam u invalidsku penziju. Mesečno 15.000 dinara. Supruga ima platu 30.000. Ne kukam, znam da je većini u Srbiji isto tako teško – priča ovaj Beograđanin, i dodaje:

“Uleteli smo u kredit za televizor, nismo mogli da se izvučemo. Jedan, drugi, treći refinansirajući. Dug 7.000 evra“.

Ovaj čovek ne želi da kod kuće deca znaju da je bio uhapšen. Rekao im je da su policajci koji su iz njegove kuće odneli kompjuter – serviseri. Vratiće kompjuter za nekoliko dana. Zbog dece ne želi ni da se objavi njegovo puno ime.

Kaže da su se na oglas javili Afrikanci, Klinika za transplantaciju, i ponudili mu 15.000 dolara. Pošto je bio sumnjičav, nije im se više javljao.

- Izgubljen sam. Moja žena je izbezumljena. Ispalo je strašno, a uleteo sam u to ne znam ni sam kako, u trenutku kada nisam video drugi spas, drugi izlaz. Ta žena policajac me nije razumela, ali inspektor koji me je ispitivao jeste. Rekao sam im da sam bio spreman da se živ ne vratim iz Afrike samo ako će moja deca dobiti taj novac – kaže G. S.

Izvor: Blic

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');