Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika GLOGOVAC: Draža nije bio zver s masnom bradom
 
 

GLOGOVAC: Draža nije bio zver s masnom bradom

"Draža je bio jedan gospodin, vojnik i hrabar čovek koji je mnogo voleo svoju zemlju", rekao je poznati glumac, koji će tumačiti lik legendarnog četničkog generala.

Nebojša Glogovac, koji će tumačiti lik Draže Mihailovića u seriji “Ravna gora”, rekao je da je slavni četnički general bio gospodin i hrabar čovek koji je voleo svoju otadžbinu. U intervjuu za “24 sata“, poznati glumac je priznao da mu nije bilo lako u koži Čiča Draže.

- Uh, nije lako, ali je časno. Imam odgovornost da tog čoveka pokažem što je realnije moguće uprkos strašnoj propagandi da je on zver masne brade koja ide okolo i kolje sve na šta naiđe – kazao je Glogovac, koji je potom opisao ko je zapravio bio Draža Mihailović.

- Na osnovu knjiga, fotografija i priče ljudi koji su poznavali one koji su njega poznavali, napravio sam neku sliku. Bio je tih, blag čovek, obraćao se svojim vojnicima sa vi. Draža je bio jedan gospodin, vojnik i hrabar čovek koji je mnogo voleo svoju zemlju. Nekoliko puta odlikovan je za hrabrost braneći razne linije fronta, od Solunskog do Drugog svetskog rata. Ali izgleda da nije bio vešt u tom nekom menadžerskom, manipulativnom smislu – istakao je poznati glumac.

Na pitanje hoće li serija “Ravna gora” pomiriti partizane i četnike, odgovorio je:

- Radoš Bajić je veoma ozbiljno istraživao i pošteno uradio scenario. Verujem da će serija pomoći da razumemo zašto su jedni prihvatili novu ideju, a drugi ostali na tradicionalnim vrednostima. Razumeti drugu stranu jeste prvi korak ka pomirenju – zaključio je Glogovac.

Da podsetimo, serija “Ravna gora” kreće s emitovanjem 10. novembra na RTS-u.

Izvor:Telegraf.rs/24sata.rs

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');