Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Kragujevac: Krađa bronze se nastavlja
 
 

Kragujevac: Krađa bronze se nastavlja

kragujevac1U Velikom parku u Kragujevcu ukradeno je pet od ukupno šest bronzanih skulptura lavljih glava koje su krasile fontanu "Ranjenik" u središtu tog parka. Nestanak tih skulptura nije prijavljen policiji, javila je večeras Televizija Kragujevac navodeći da su zaposleni u ugositeljskim objektima u blizini fontane toj televiziji potvrdili da su skulpture nestale pre dvadesetak dana.

Fontana, delo kragujevačkog vajara Dragana Panića, u čijem je u središtu spomenik ranjenika okruženog sa šest lavljih glava, podignuta je 1950. godine i bez ikakvih je političkih oznaka.Sredinom februara, sa više lokacija u centru Kragujevca, ukradeno je i šest bisti od kojih jedna Vuka Karadžića u dvorištu Narodnog muzeja u Kragujevcu, a druga Triše Kaclerovića u Malom parku u neposrednoj blizini muzeja.

U istom periodu ukradene su i četiri biste narodnih heroja postavljene iza stare Upravne zgrade "Zastave". Krajem februara kragujevačka policija saopštila je da je uhapsila Bedriju D. (34) zbog sumnje da je ukrao bistu Vuka Stefanovića Karadžića, ali je on pušten da se brani sa slobode jer je istražnom sudiji priznao da je izvršio to krivično delo.

Bista nije pronađena, jer je Bedrija D, kako je tada saopštila policija, bistu odvalio sa postolja i sakrio u obližnji žbun pored Prve kragujevačke gimnazije, ali je narednog dana, kada je došao da je uzme, nije našao na tom mestu.

Izvor: VestiOnline

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži