Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika OTAC PREBIJENOG MATURANTA: Nasilnici nisu imali petlje da me pogledaju u oči!
 
 

OTAC PREBIJENOG MATURANTA: Nasilnici nisu imali petlje da me pogledaju u oči!

Darko. R. (21) iz Kragujevca osuđen je nepravosnažno na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok je Nikola Š. (19) osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo ubistvo u pokušaju u pomaganju.

Nekoliko sati nakon presude napadačima koji su maturantu Stefanu Jovanoviću ispred škole u Kragujevcu, palicom slomili lobanju, njegov otac Nebojša kaže da je 10 godina robije za napad mnogo, ali nedovoljno.

- Presuda je sa jedne strane rigorozna, u zemlji gde neke sudije toliko ne daju ni za ubistvo. Malo je ako pitate jednog oca čiji je život pretvoren u pakao i koji sina od 20 godina opet uči da hoda, kaže Jovanović.

On objašnjava da je sudija Višeg suda u Kragujevcu, Gordana Veljović, koja je donela presudu, časno uradila svoj posao.

- Zbog takve će presude svaki nasilnik tri puta razmisliti kada sa palicom krene na nekoga. Meni kao ocu koji gleda svoje dete mesecima prikovano za krevet svaka je presuda mala. Oba nasilnika na suđenju su mi se izvinila, ali ni jedan me ni jednom nije pogledao u oči dok su to govorili, kaže Jovanović.

On kaže da planira nasilnike privatno da tuži, ali tužiće i devojku koja je sms porukom tog dana Stefana i pozvala da dođe u kafić. Tog 28. marta Darko R. je sa kapuljačom na glavi i uz pomagača Nikolu Š. ušao u kafić preko puta Politehničke škole. Stefan je tek bio stigao.

Darko R. je prišao stolu za kojim je sedeo Stefan sa školskim drugovima i drugaricama i s leđa počeo da ga udara palicom po glavi. Krvavog ga je ostavio i pobegao.

Stefan je zadobio  je prelom lobanje i nagnječenje mozga. Danima se borio za život. Sada je na rehabilitaciji u Beogradu. Loše vidi, teško govori i upravo ponovo uči da hoda.

Stefan Jovanović nedavno je prvi put ispričao da se seća svega što su mu roditelji govorili bodreći ga da se probudi iz kome. Ispričao je i da pod rukama fizioterapeuta urla od bolova, ali da čvrsto drži zube stegnute da bi opet prohodao.

Nakon pisanja Telegrafa porodicu je pozvala vlasnica klinike “Eliksir” iz Novog Sada, koja je porodici najveća nada za oporavak Stefanovog vida.

- Direktorka klinike je plakala čitajući tekst i odmah me pozvala da Stefana odvedemo sutradan. Pregled je bio besplatan, a prve terapije biće u novembru. Pozvali su me sa Instituta za eksperimentalnu fonetiku da nam ponude pomoć logopeda. Nisam ni znao koliko prijatelja imam, koliko dobrih ljudi još ima. Mnogi su nam uplatili novac za Stefanovo lečenje, pozvali da me bodre – kaže otac maturanta koji se bori da opet radi 100 sklekova kao dan pre napada.

Darko. R. (21) iz Kragujevca osuđen je nepravosnažno na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok je Nikola Š. (19) osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo ubistvo u pokušaju u pomaganju.

 

Izvor:Telegraf

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');