Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika PLJAČKA VEKA: Svi akteri ponovo oslobođeni!
 
 

PLJAČKA VEKA: Svi akteri ponovo oslobođeni!

Jedanaest optuženih za pljačku 83 miliona dinara 10. marta 2011. godine u Ustaničkoj ulici oslobođeni su u Višem sudu u Beogradu, s tim da je Milan Mrvić osuđen na sedam godina zatvora za drugu pljačku.

Ponovljeno suđenje za “pljačku veka” završeno je u Višem sudu u Beogradu izricanjem oslobađajućih presuda za svih 11 optuženih za pljačku 83 miliona dinara 10. marta 2011. godine u Ustaničkoj ulici.

Optuženi Milan Mrvić, međutim, osuđen je na sedam godina zatvora zbog učešća u pljački na parkingu ispred TC “Piramida” 18. januara 2010. godine, u kojoj je odneto 23 miliona dinara.

Zbog nedostatka dokaza da su učestvovali u filmskoj pljački vozila za transport novca, sudsko veće oslobodilo je Uroša Petrovića, Nenada Kurila, Novicu Eleka, Ivana Jureka, Bogdana i Marka Restovića, Miloša Markovića, Aleksandra Bulajića, Nenada Grčića, Petra Obradovića, ali i Mrvića.

Filmska pljačka kombija za transport novca firme “Sekjuritas” 10. marta 2011. godine, prema navodima optužnice, dogodila se tako što su razbojnici automobilom pod rotacijom zaustavili kombi.

Maskirani fantomkama, prišli su mu, puškama razbili prozore i naterali radnika obezbeđenja firme “Sekjuritas” da im preda oružje. Uzeli su novac, pobegli i nedaleko odatle zapalili automobile koje su koristili u pljački.

Optuženi za pljačku veka bili su oslobođeni i posle prvog suđenja, u septembru prošle godine, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

- Izveli smo sve dokaze koje je tražio Apelacioni sud, ali oni nisu uticali na drugačiju odluku suda – rekao je danas u obrazloženju presude sudija Milan Londrović, koji je naveo da nema dokaza da je ova grupa opljačkala vozilo za transport novca.

Izvor:Telegraf.rs

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži