Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Za trgovinu ženama četvorici makroa 46 godina zatvora
 
 

Za trgovinu ženama četvorici makroa 46 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio četvoročlanu oranizovanu kriminalnu grupu na čelu Miroslavom Marinkovićem na ukupno 46 godina zatvora zbog seksualne eksploatacije žena i primoravanja na prostituciju.

U saopštenju tužilaštva za organizovani kriminal koje je pokrenulo krivični postupak protiv njih precizira se da je Marinković osuđen na 14 godina zavora, Živorad Stanković na 12, a Pavle Todorović i Vojkan Đorđević na po 10 godina zatvora zbog krivičnog dela trgovina ljudima.

Sud je utvrdio da je od marta do oktobra 2011. godine, na teritoriji Srbije i Italije u Breši, Marinković organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi postal ostali okrivljeni.

On je šest žena, od koje su dve bile maloletne, doveo u zabludu koristeći njihove teške finansijske prilike, upotrebom sile i pretnje, zadržavanjem njihovih ličnih isprava, vrbovanjem, prevozom, prebacivanjem, predavanjem i držanjem, seksualno eksploatisao kroz prostituciju, navodi tužilaštvo.

Marinković i ostali su koristili emotivnu vezu sa žrtvama, davali im lažna obećanja da će u Italiji obavljati poslove bebisisterki ili slično, nakon čega su ih prebacivali u Italiju gde su im zadržavali lične isprave i predočavali da će se baviti prostitucijom.

Ukoliko su žrtve to odbijale primenjivali bi fizičku silu i primoravali ih na prostituciju.

Žene su primoravane da seksualne usluge pružaju sedam dana u nedelji, 12 časova dnevno. Imale su unapred postavljeni limit dnevne zarade koji su morale da na kraju radnog dana da predaju Marinkovićevoj grupa koja bi zatim novac delila među sobom.

Jednu od žrtava trgovine ljudima je u Srbiji prihvatila nevladina organizacija „Astra“ koja je imala značajnu ulogu u zbrinjavanju žrtve, ukazano je u saopštenju.

Izvor:Tanjug

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');