Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Uhapšeni međunarodni prevaranti
 
 

Uhapšeni međunarodni prevaranti

U Srbiji uhapšeno troje stranih državljanina osumnjičenih za prevare u više država, potvrdio je tužilac Miljko Radisavljević.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je da je policija lišila slobode tri strana državljanina u Kragujevcu.

Radi se o akciji koja se sprovodi u više zemalja, protiv međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavila prevarama.

Tužilaštvo za organizovani kriminal i policija u ovom slučaju pruižaju međunarodnu pravnu pomoć nadležnim organima Velike Britanije.

Kako je ranije saopšteno iz policije, u Kragujevcu su uhapšena dva državljanina Velike Britanije i jedan državljanin Maroka. Kako je navedeno, ova međunarodna kriminalna grupa je osumnjičena da je oštetila veliki broj građana u državama EU za najmanje 1,6 miliona funti.

Njima se na teret stavlja prevara, pranje novca, proizvodnja i preprodaja droge, a za sada MUP Srbije nema podatke da su pripadnici te međunarodne kriminalne organizacije izvršili krivična dela u Srbiji i oštetili građane ili kompanije.

Trojica stranaca uhapšena su u okviru međunarodne policijske akcije koja je počela juče u SAD, Velikoj Britaniji, Španiji i Srbiji.

Prema saopštenju MUP, uhapšeno je najmanje 89 osoba, članova kriminalne organizacije, a jedan od organizatora te kriminalne grupe bio je S. F. (53), koji je uhapšen u Kragujevcu.

Izvor: B92

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');