Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Prva žrtva gripa H1N1 u Kragujevcu
 
 

Prva žrtva gripa H1N1 u Kragujevcu

I pored svih napora lekara infektologa i anesteziologa Kliničkog centra Kragujevac, jedan pacijent oboleo od gripa, koji se lečio u Jedinici intenzivne nege Klinike za infektivne bolesti, preminuo je u noći između četvrtka i petka, saopšteno je juče iz kragujevačkog KC.

U saopštenju se navodi da je preminuo mlađi čovek (1979. godište) iz Paraćina, koji je u Klinički centar na lečenje primljen u već veoma lošem zdravstvenom stanju, sa zdravstvenim komplikacijama, nastalim infekcijom virusa gripa, koje su bile prisutne više dana pre prijema u Kliniku za infektivne bolesti. Direktorka Klinike za infektivne bolesti, profesorka Olgica Gajević, tvrdi da je preminuli pacijent, i pre obolevanja od virusa gripa, imao zdravstvene tegobe.

U Kliničkom centru u Kragujevcu lekari se, prema zvaničnoj informaciji, bore za život dve pacijentkinje iz Novog Pazara, čije je zdravstveno stanje, usled pogoršanja kliničke i radiološke slike, "veoma loše". U kragujevačkom KC hospitalizovana je još jedna pacijentkinja (iz Rekovca), koja je obolela od gripa H1N1.

foto: Beta

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');