Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Sin dijasporaca ubio razbojnika
 
 

Sin dijasporaca ubio razbojnika

Dok je pokušavao da opljačka kuću dijasporaca u selu Donja Rača kod Kragujevca, razbojnika Sašu Cvetkovića (35), samohranog oca dvoje maloletne dece, ubio je Vladan Milanović (38), pokušavajući da spase sebe i svoju baku Nadeždu.

Cvetković koji je rodom iz okoline Lapova je živeo u ovom mestu blizu Kragujevca i pokušao je da opljačka komšije čiji roditelji žive i rade u Švajcarskoj, verovatno misleći da imaju dosta novca u kući. Policija kaže da se ubistvo dogodilo u ponedeljak uveče, kada je naoružani pljačkaš sa fantomkom na licu upao u kuću dijasporaca. Komšije čekaju roditelje iz Švajcarske Juče u kućama Vladana M. i njegove bake nije bilo nikoga. Cvetkovićevu decu su u prisustvu policije odveli socijalni radnici, pošto su ostali sami.

U kući Vladana M. kilometar dalje kapija je zaključana, a komšije očekuju njegove roditelje Toplicu i Gordanu da dođu iz Švajcarske. Baka Nadežda koja je sa unukom preživela dramu u kući, otišla je kod drugog sina kako bi prebrodila šok. Kako nezvanično saznajemo, pljačkaš je vezao babu i unuka, mučio ih tražeći novac, verovatno znajući da Milanovićevi roditelji dugo rade u inostranstvu. Prema još nepotvrđenim informacijama, oni su mu navodno dali 200 evra, ali je Cvetković tražio još para. Odvezao je Milanovića da mu donese pare iz druge sobe, ali je on umesto novca iz ormana uzeo pištolj. Kako nezvanično saznajemo, metak u cevi se zaglavio, ali je onda naglo opalio. Čak se čuju nezvanične informacije da je Cvetković prvo pucao na njega, tvrde komšije.

Nakon ubistva Milanović je uhapšen, a građani Rače su spremni da pišu peticiju kako bi se odmah pustio iz zatvora. On nije ni znao ko ga pljačka, pošto je policija Cvetkoviću skinula fantomku sa glave.

Tom momku treba dati orden, a ne da trune u zatvoru. Ne može pošten čovek da živi normalno. Prvi potpisujem peticiju za mog rođaka. Ne damo našeg Vladu da trune u zatvoru. Ni jedan dan ne sme da provede tamo. Došlo vreme da ne smeš ni da se braniš. Može da te maltretira ko hoće. Tog Sašu sam i ja prošle godine vijao po mom imanju, spaslo ga to što me žena zaustavila - kaže za "Vesti" Slađan Milanović, Vladanov brat od strica.

Ubijeni Cvetković živeo je kilometar dalje od komšija kod kojih je upao da ih opljačka. Došao je u Raču pre tri godine sa dvoje maloletne dece, sinom od deset i ćerkom od osam godina. Tvrdio je da mu je prva žena umrla. Momčilo Nikolić, njegov prvi komšija kaže da je imao i drugu, koja je sada trudna, ali se navodno vratila u Niš da održava trudnoću.

Njemu je kuću za stanovanje ustupio jedan bivši policajac, koji je sad u inostranstvu. Sažalio se na njega, pošto je bio sam sa decom. Pomagao mu je koliko je mogao, Čak mu je struju plaćao, a on mu je zauzvrat čuvao kuću. Nisam ni znao da se Saša bavi pljačkanjem. Znam da je teško živeo, povremeno je radio građevinske radove. Pokušavao tu decu da prehrani i pričao mi je da je stalno u strahu da će mu uzeti decu - kaže Nikolić.

Komentari  

 
0 #1 hepo vocka 08-04-2015 13:19
Ovaj slučaj me interesuje jer otvara jednu pravnu i moralnu dilemu a to je do koje mere čovek kome je životni prostor, imovina i život ugrožen sme da se brani. Da li je nužno da lopov zapuca na tebe da bi smeo da se braniš od uljeza?
Citiraj | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');