Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Organizovani kriminal: prevara u osiguranju u saizvršilaštvu
 
 

Organizovani kriminal: prevara u osiguranju u saizvršilaštvu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su policijskog službenika D. M, G. C, N. M, M.Đ, i vlasnika samostalne ugostiteljske radnje u Kragujevcu S. G, svi iz Kragujevca.

Postoje osnovi sumnje da su oni izvršili krivično delo prevara u osiguranju u saizvršilaštvu, na taj način što su zajedničkim delovanjem i po podeljenim ulogama planirali i organizovali da se izazove požar u lokalu vlasništvo S. G. koji je 19. januara ove godine po prethodnom dogovoru namerno zapalio M.Đ. Oni se terete da su od osiguravajuće kuće gde je lokal osiguran, lažnim prikazivanjem činjenica i donošenjem neistinite dokumentacije, naplatili premiju osiguranja u iznosu od 4.028.000 dinara i taj novac podelili danas na unapred dogovoren način i procenat. Juče je osumnjičeni S. G. sa računa banke u Kragujevcu podigao je treću ratu od osiguranja u iznosu od 1.200.000 dinara i prilikom podele novca u jednom ugostiteljskom objektu u Kragujevcu, policijski službenici uhapsili su osumnjičene, kod kojih je pronađena pomenuta suma novca.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži