Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Luka Karadzić izbegava suđenje za smrt studentkinje
 
 

Luka Karadzić izbegava suđenje za smrt studentkinje

Luka Karadžić (66), koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće posle koje je preminula Branislava Rebić (21) iz Aranđelovca, juče se nije pojavio na suđenju pred Višim sudom u Kragujevcu. Agonija porodice Rebić i pravna lakrdija države Srbije je tako ušla u jedanaestu godinu.
luka-karadzic.jpg - 52.38 Kb

I ako je uredno pozvan, brat Radovana Karadžića nije dao ni obrazloženje, a njegov advokat je javio da ide na izricanje presude haškom optuženiku, koje je zakazano za 24. mart.Da li je i Luka otišao u Hag, nije poznato, ali je drskost pogodila porodicu stradale devojke. Branko Rebić, otac koji se bori za pravdu i za istinu o smrti svoje jedine kćeri, kaže da je promenjeno šest sudija, održano 30 ročišta, ali presude nema. Vrhovni Kasacioni sud je ukinuo pravosnažnu presudu Apelacionog suda Luki Karadžiću 2013. godine, kojom je bio osuđen na dve godine i šest meseci zatvora, i na zabranu upravljanja motornim vozilom na tri godine.

- Branislava je bila student treće godine Arapskog jezika, bila je iskusan vozač. Nije pila. Nereća se dogodila u 18.00 sati. Teško poveđena, nije dlazila svesti četiri dana, i preminula je. Ja protiv Luke Karadžića nemam ništa lično, ali hoću da se onaj ko je kriv, osudi. Ja Branislavu ne mogu da vratim, ali neću da dozvolim da onaj ko je napravio udes, i zbog koga je stradala, prođe bez kazne - kaže Branko Rebić.

Advokat Goran Ilić, koji zastupa porodicu Rebić, rekao je da je u pitanju „čista opstrukcija pravosuđa“.

-Trebalo je da se održi pripremno ročište, gde se iznose dokazi, pred glavni pretres. Advokat je mogao da pošalje saradnika, Luka Karadžć je mogao da dođe, jer do izricanja presude u Hagu ima dovoljno vremena. Sudija se nije izjasnio zbog nedolaska optuženog, nego je prešao preko toga rečima da je možda i on otišao kod brata u Hag. Pitanje je i da li će se pojaviti na sledećem ročištu, jer za to nema nikakvih garancija - kaže advokat Goran Ilić.

Portparol Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simović kaže da „ne postoji mogućnost da postpak protiv Luke Karadžića zastari“. Ona je potvrdila i to da je optuženi uredno primio poziv, ali da se nije pojavio na suđenju, i da nije poslao nikakvo obrazloženje.“ Sledeće rčište je zakazano za 12. maj ove godine.

Izvor:Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');