Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Hapšenja zbog prevare
 
 

Hapšenja zbog prevare

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z. C. (1954) iz Kragujevca, osumnjičenog da je od novembra 2015. do oktobra 2016. godine, lažno se predstavljajući kao savetnik u kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije, od dvoje oštećenih uzeo novac kako bi im, navodno, za uzvrat učinio neke usluge.

 

Postoje osnovi sumnje da je Z. C., lažno se predstavljajući kao Miroslav Milenković, savetnik u kabinetu premijera, od oštećene iz Niša tražio i uzeo 30.000 evra, kako bi posredovao u sprečavanju navodno politički motivisanog hapšenja. Z. C. se sumnjiči i da je od drugog oštećenog, lažno se predstavljajući i obećavajući zaposlenje u Narodnoj banci Srbije, tražio i uzeo oko 350.000 dinara.

Osumnjičeni je, prilikom susreta sa oštećenima koristio automobil „citroen C5“ crne boje, sa zatamnjenim staklima, na kome je povremeno postavljao krovno plavo rotaciono svetlo kao i treptače koje koriste službena vozila. Kada nije bio u blizini oštećenih, govorio im je da se nalazi tamo gde se u tom trenutku nalazio i predsednik Vlade Republike Srbije. Prilikom hapšenja u Kragujevcu, policija je kod Z. C. pronašla rotaciono svetlo i treptače.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara, određeno mu je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu će, u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži