Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Prevare i teške krađe predmeta vrednosti oko 600.000 dinara
 
 

Prevare i teške krađe predmeta vrednosti oko 600.000 dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, u saradnji sa kolegama iz Čačka, za samo nekoliko sati rasvetlili prevaru i pronašli četrdesetogodišnjakinju i dvadesepetogodišnjakinju sa područja opštine Loznica, osumnjičene da su izvršile ovo krivično delo.

 

Protiv njih je podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu. Postoje osnovi sumnje da su one, nudeći navodno robu na prodaju i pod izgovorom da žele da se ugreju, ušle u stan Kragujevčanke (64). Kako se sumnja, ubedile su je da mogu da joj pomognu da otkloni magiju u stanu, pa su zatražile da im donese sav zlatan nakit radi gatanja, što je ona i učinila.

Sumnja se da su, nakon završenog gatanja, vlasnici stana vratile kesu bez nakita, dok su zlatne ogrlice, narukvice i prstenje, čija je vrednost preko 60.000 dinara, ponele sa sobom. Kada su napustile stan, oštećena je shvatila da je prevarena i o tome obavestila policiju, koja je pronašla skoro sav oduzet nakit i vratila ga vlasnici.

Brzom i efikasnom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su pronašli Kragujevčanina (20) i trojicu maloletnika, starosti od 14 do 17 godina, osumnjičenih da su iz knjigovodstvene agencije u Kragujevcu ukrali predmete čija se vrednost procenjuje na oko 600.000 dinara.

Postoje osnovi sumnje da su oni 25. januara 2017. godine, oko 1.30 sati, obili prostorije knjigovodstvene agencije, iz koje su oduzeli računar sa opremom i zlatne i srebrne predmete. Efikasnom intervencijom policije, osumnjičeni četrnaestogodišnjak, za kojim je od strane Višeg suda u Kragujevcu bila raspisana centralna poternica, zatečen je u neposrednoj blizini, a kasnije su pronađeni i ostali osumnjičeni. Policija je pronašla sve ukradene predmete i vratila ih vlasniku.

Protiv osumnjičenih je nadležnim tužilaštvima podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');