Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika HAPŠENJA za izazivanja opšte opasnosti i ugrožavanja sigurnosti
 
 

HAPŠENJA za izazivanja opšte opasnosti i ugrožavanja sigurnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, nakon intenzivnog operativnog rada, uhapsili S. S. (43) iz Topole i odredili mu meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje sigurnosti.

Postoje osnovi sumnje je S. S., 9. aprila 2017. godine, oko 05,00 časova, na području opštine Topola, vozilo ''mazda'', vlasništvo četrdesetšestogodišnjeg meštanina, polio zapaljivom tečnošću i upalio. Plamen je zahvatio i putničko vozilo ''golf'' parkirano pored ''mazde'', inače vlasništvo brata oštećenog.

U požaru su oba vozila potpuno izgorela. Dva dana kasnije, na telefon ovog četrdesetšestogodišnjaka S. S. je, kako se sumnja, sa nepoznatog broja poslao više SMS poruka preteće sadržine. Kako bi prikrio tragove, u porukama je koristio izraze koji nisu karakteristični za Šumadiju već za neke druge krajeve Republike Srbije. Mobilni telefon i karticu koju je koristio bacio je u Čačku u korito Zapadne Morave.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu.

foto: Mondo

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');