Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Žalba stigla u sud
 
 

Žalba stigla u sud

mladic-newSpecijalni sud u Beogradu primio je žalbu na rešenje o izručenju Mladića Hagu, koju je juče poštom poslao Mladićev advokat Miloš Šaljić. O žalbi će, u roku od tri dana, odlučivati tročlano Krivično vanpretresno veće.

Žalba na rešenje o ispunjenosti uslova za izručenje Ratka Mladića Haškom tribunalu, koju je juče u 17.15 poštom poslao Mladićev advokat Miloš Šaljišć, stigla je u Specijalni sud.  Tročlano krivično vanpretresno veće ima tri dana da odluči o žalbi koju je dostavio Mladićev advokat.

Ukoliko sud odbije žalbu, odluku o izručenju potpisuje ministarka pravde, nakon čega Mladić može biti prebačen u Hag.

U međuvremenu, Mladićev advokat je izjavio da je predao istražnom sudiji novi lekarski nalaz o Mladićevom zdravstvenom stanju koji bi, kako je rekao, mogao bitno da izmeni celokupnu situaciju.

Šaljić je novinarima ispred Specijalnog suda rekao da se radi o periodu od pre dve godine i da je nalazom utvrđeno teško oboljenje, ali da o nalazu ne može da govori.

Ranije je najavljeno da, zbog bezbednosnih rizika, neće biti saopštavani detalji o prebacivanju Mladića u Hag.

Mladić je uhapšen u četvrtak, 26. maja, u kući njegovog rođaka Branka, u selu Lazarevu kod Zrenjanina.

Aktuelnom optužnicom Haškog tužilaštva, Mladić se u 11 tačaka tereti za genocid, zločin protiv čovečnosti nad nesrbima i kršenja zakona i običaja rata tokom sukoba u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

Izvor: RTS

This content has been locked. You can no longer post any comment.