Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Zločin bez tragova: Ubistvo studenta potpuna misterija
 
 

Zločin bez tragova: Ubistvo studenta potpuna misterija

marko-radovicZagonetka - Ni deset dana pošto je student iz Topole Marko Radović zaklan u Kragujevcu, policija nema nikakav trag koji vodi do ubice. Zastoj - Kamere nisu registrovale nijednu sumnjivu osobu, a DNK nalaz sa noža kojim je mladić ubijen još se čeka.

Ubistvo studenta iz Topole Marka Radovića, koji je pre desetak dana pronađen zaklan u kupatilu stana u Kragujevcu u kojem je živeo, i dalje je potpuna misterija! Nesrećnog mladića pronašla je devojka u petak, 26. avgusta, u lokvi krvi i sa prerezanim vratom, međutim policija nema nikakav trag pomoću kojeg bi mogla da otkrije ko je ubica.

Naime, sigurnosne kamere, koje se nalaze na ulazu zgrade u kojoj je Radović živeo, nisu zabeležile ulazak nijedne sumnjive osobe pre i u vreme ubistva, pa policija nije isključila mogućnost i da se Marko ubio.

Policija ćuti

Međutim, svirep način na koji je mladić ubijen i čak sedam uboda na njegovom vratu govore da je ubistvo ipak realnija opcija u ovom slučaju. Inače, o kakvoj se misteriji radi najbolje govori podatak da se policija nijednom nije zvanično oglasila posle Radovićevog ubistva i ne želi da daje nikakve podatke o toku istrage. Obdukcija je izvršena, ali se čeka DNK nalaz sa noža kojim je mladić ubijen i koji je pronađen pored njegovo tela. Tek za pet dana stići će biološke analize iz Beograda pa će slika svirepe smrti tada verovatno biti jasnija.

Rođaci i drugovi nesrećnog apsolventa Pravnog fakulteta u Kragujevcu i dalje su u šoku. Prvo zbog strašne vesti o njegovoj smrti, a zatim i zbog toga što mladićeva tragedija i nakon desetak dana nije razrešena. U prvi mah policija je saopštila da je u pitanju svirepo ubistvo, a dan nakon toga nije isključila ni samoubistvo, što dodatno komplikuje stvari.

Markov dobar prijatelj, koji je želeo da ostane anoniman, tvrdi da ovaj mladić nije imao nikakvih problema u životu, koji bi ga nagnali na samoubistvo, ali ni neprijatelja koji bi želeli njegovu smrt.

- Samoubistvo? Ma to je nemoguće! Poznavao sam Marka odlično jer smo četiri godine studirali zajedno, a i izlazili smo često u provod. Dečko je bio izuzetan. Nikada nije travu probao, a alkohol je pio uglavnom kada je izlazio sa društvom. Nije bio labilna ličnost. Iznervira se kada padne neki ispit, ali to je valjda normalno. Vest da je možda izvršio samoubistvo, i to na onako svirep način, mi njegovi drugari ne možemo da prihvatimo jer on nikada nije pokazivao znake da tako nešto sebi može da uradi. Voleo je život, da se šali, nije ni u čemu materijalno oskudevao, a veza sa devojkom mu je bila stabilna - kaže Markov drug.

Tražio posao za devojku

Marko je sa devojkom bio šest godina u ozbiljnoj vezi i čekalo se njihovo venčanje, a očekivalo se i da diplomira na Pravnom fakultetu. Kako saznajemo, nedavno je tražio posao za nju u Topoli, a pošto je ona Kragujevčanka, očigledno je da su imali nameru da započnu zajednički život.

Izvor: Press

This content has been locked. You can no longer post any comment.