Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Mitrović sumnja da su ga trovali pašenog i ženina sestra
 
 

Mitrović sumnja da su ga trovali pašenog i ženina sestra

mitrovicBEOGRAD - Željko Mitrović, vlasnik kompanije “Pink”, sumnja da je žrtva trovanja, a na listi sumnjivih su rođena sestra njegove supruge Lola i njen muž Zlatko Krmpotić, bivši fudbaler Crvene zvezde.Mitrović je već dao policiji imena osoba za koje sumnja da su pokušali da ga ubiju trovanjem. Vlasnik "Pinka", kako saznaje "Blic", najviše sumnja u pašenoga Zlatka Krmpotića, ali i u nekoliko osoba iz njegovog bliskog okruženja. U redakciji "Pinka" juče je bilo pojačano obezbeđenje, a rukovodstvo ove kuće otkrilo je i šifrovane poruke kojima su protivnici Mitrovića navodno kontaktirali preko rialiti šoua na jednoj konkurentskoj televiziji. Mitrović je, preko advokata, pre 15 dana podneo krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog sumnje da ga je trovala. Prijava je prosleđena beogradskom Višem tužilaštvu koje je naložilo dalji postupak i prikupljanje potrebnih obaveštenja - kaže za “Blic” izvor iz beogradske policije.

On navodi da je policija, postupajući po Mitrovićevoj prijavi, odmah obavila razgovor sa doktorima KBC “Bežanijska kosa” u koji je primljen 20. decembra 2010.

- Doktori, koji su učestvovali u dijagnostikovanju Mitrovićevog stanja u KBC “Bežanijska kosa”, izjavili su da je, na osnovu njegovih medicinskih rezultata po prijemu u bolnicu, teorijski moguće da je u pitanju trovanje. Postupak je nastavljen dalje i sada se čeka medicinska dokumentacija iz klinike u Nemačkoj, u kojoj se Mitrović sada leči. Ukoliko se tom dokumentacijom potvrdi da je bilo trovanje, pokrenućemo zvaničnu istragu za pokušaj ubistva - navodi sagovornik “Blica” iz MUP Srbije.

Prema tvrdnjama iz MUP Srbije, policija na utvrđivanju da li je Željko Mitrović trovan i ko bi mogao da stoji iza ovog krivičnog dela za sada radi operativno.

Razgovori sa osobama iz Mitrovićevog okruženja biće obavljeni ako trovanje potvrde lekari nemačke bolnice. Do tada ne postoji pravni osnov da se bilo ko pozove na saslušanje. Ali policija je odmah po podnetoj prijavi stupila u kontakt sa Mitrovićem i njegovim najbližim saradnicima. U tim razgovorima pomenuta su imena osoba na koje Mitrović sumnja. Krug osoba koje su njemu sumnjive vrti se oko njegovog pašenoga Zlatka Krmpotića, ali ni sa njim za sada, po ovom pitanju nije obavljen razgovor - objašnjava izvor “Blica”.

“Blic” saznaje i da je Mitrović naveo i imena još nekih osoba koje, prema njegovim pretpostavkama, imaju određena saznanja o navodnom trovanju. Na listi sumnjivih su i njegova svastika Lola, rođena sestra Milice Mitrović. Zlatko Krmpotić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i pašenog Željka Mitrovića, za “Blic” tvrdi da je potpuno zatečen Mitrovićevim optužbama.

- Željko je i ranije optuživao bliske prijatelje, čak i članove porodice, da ga truju. Ali sada sam zatečen. Mene je u toj priči najverovatnije pomešao sa nekim. Čovek je pod lekovima i verovatno ne zna šta priča. Ja nisam nikakav saradnik “Pinka”.

Njega nisam video godinu dana, niti sam mu išao u posetu i to je moja sreća. Tri godine nisam ušao u “Pink”, niti nameravam. Pre sedam dana Željko je redom optuživao i članove svoje porodice koji su uz njega da ga truju. Ima vremena kad ću o tome pričati, ali da vidim prvo šta će da bude. Najbitnije je da se Željko oporavi - kaže Krmpotić.

U redakciji “Pinka” na Dedinju juče je, nakon što je Mitrović javno saopštio da ga truju najbliži saradnici i najavio otkaz za stotinak radnika, bilo pojačano obezbeđenje. Svi zaposleni, ali i posetioci ove TV kuće morali su pri ulasku i izlasku iz redakcije da prođu kroz metal-detektor vrata, a kako saznaje “Blic”, rukovodstvo informativnog programa ove kuće juče je otkrilo i šifrovane poruke, kojima su, kako pretpostavljaju, međusobno kontaktirali Mitrovićevi protivnici.

Šifrovane poruke objavljivane su u kajronu rialiti šoua, koji se svakodnevno emituje na jednoj konkurentskoj televiziji, ali o kakvim porukama se radi, za sada nije poznato. Bolest izazvao lek ili insekticid.

Profesor dr Nadežda Basara, doktorka koja leči Željka Mitrovića, tvrdi za “Blic” da u 25 odsto slučajeva aplastičnu anemiju, od koje boluje vlasnik “Pinka”, može da izazove lek, virus ili hemikalija, na primer insekticidi.

- Dijagnoza mojih kolega iz Beograda je, posle dodatnih i detaljnih ispitivanja u Nemačkoj, potvrđena. Kod Mitrovića se radi o aplastičnoj anemiji, težeg stadijuma. Svaka druga dijagnoza objavljena u medijima je neistina. Nastanak ovog oboljenja je najčešće nepoznat, tzv. idiopatski u 75 odsto slučajeva, dok se u preostalih 25 odsto radi o neželjenom efektu leka, virusa ili hemikalije - kaže Basara i navodi da Mitrović nema nijednu drugu bolest.

Doktorka po prvi put navodi sve detalje iz Mitrovićevog zdravstvenog kartona.

- Kod Mitrovića je primenjena terapija sa antitimocitnim globulinom. Trenutno stanje je dobro, Mitrović je odgovorio na terapiju, nema znakova infekcije ni drugih komplikacija. Vrlo je aktivan i radi vežbe za održavanje fizičke kondicije. Na dobrom je putu ozdravljenja i njegov organizam se posle terapije uspešno bori sa bolešću, tako da će iz bolnice izaći za nekoliko nedelja - kaže dr Basara. Ona tvrdi i da od saznanja o bolesti Mitrovića nijednom mediju nije dala nijednu informaciju.

- Dosta je neistina objavljeno za mene, a najveća je da sam izlečila Hosea Karerasa, koji je inače transplantiran u ovoj klinici u vreme dok sam radila u Beogradu. Nisam izlečila Hosea nego Slađana, Miodraga, Sultaniju, Dejana, Miloša, Olju, dvojicu Miloša, Zorana, Borčeta, Ljubčeta, i ostale i ponosna sam na svu tu mladost Srbije koju sam lečila - kaže doktorka Basara.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta BlicOnline

This content has been locked. You can no longer post any comment.