Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Uhapšeni zbog razbojništva
 
 

Uhapšeni zbog razbojništva

2476 policijagrbKragujevačka kriminalistička policija uhapsila je četiri osobe iz Kragujevca, za koje se sumnja da su, u novembru 2011. godine, na području Kragujevca i Knića, izvršile ukupno pet razbojništava. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela, mera zadržavanja u trajanju do 48 sati određena je ĐORĐU M. (19), ĐORĐU H. (20), NjEGOŠU P. (19) i NIKOLI V. (24) iz Kragujevca.

Postoje osnovi sumnje da su Đorđe M., Njegoš P. i Đorđe H., u noći između 13. i 14. novembra 2011. godine, nad vozačima taksi preduzeća ''Palma'' i Mega'' u Kragujevcu, uz pretnju pištoljem i nožem, oduzeli mobilni telefon i pazar u iznosu od preko 6.000 dinara. Po unapred pripremljenom planu, Đorđe M. i Njegoš P. tražili su od taksi vozača da ih odvezu na periferiju grada, a kada su im naredili da se zaustave, iz mraka im se, u izvršenju krivičnih dela, pridruživao Đorđe H.

Sumnja se i da su Đorđe M., Đorđe H. i Nikola V., maskirani fantomkama, uz pretnju oružjem, od radnika benzinske stanice ''Jelić Petrol'' u Gruži oduzeli novac i cigarete u vrednosti od oko 25.000 dinara. Na isti način, Đorđe H. je, od radnika benzinske stanice ''MBG'' u naselju Erdoglija u Kragujevcu, oduzeo 48.000 dinara. Đorđe M. i Njegoš P. su izvršili razbojništvo i nad radnikom trafike u Kragujevcu, od kojeg su oduzeli 7.000 dinara.

Pištolj, kojim su odlazili u izvršenje krivičnih dela, vlasništvo je oca Njegoša P.

Mera zadržavanja u trajanju do 48 sati određena je i MARKU Đ. (29) iz Knića. Sumnja se da je on, u naselju Stara Zvezda u Kragujevcu, nad prodavačicama u trgovinskim radnjama, uz pretnju nožem, izvršio dva razbojništva i tom prilikom oduzeo pazar u ukupnom iznosu od oko 8.600 dinara.

Nakon isteka mere zadržavanja, Đorđe M., Đorđe H., Njegoš P., Nikola V. i Marko Đ. biće lišeni slobode i, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom istražnom sudiji.

This content has been locked. You can no longer post any comment.