Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Sprečen šverc zlatnika
 
 

Sprečen šverc zlatnika

zlatniciNa beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" otkriveno je 164 zlatnika, vrednosti 23.500 evra, za koje vlasnik nije imao dokumentaciju, saopštila je Uprava carina. "Državljanin SAD srpskog porekla, koji je nameravao da otputuje u Ameriku preko Frankfurta, prijavio je prilikom izlazne carinske kontrole da sa sobom nosi 84 zlatnika. Utvrđeno, međutim, da putnik ne poseduje nikakvu dokumentaciju", piše u saopštenju.

Kontrolom njegovog prtljaga i ličnim pretresom u njegovom džepu je nađeno još 80 zlatnika koje nije prijavio. Prema sopstvenoj izjavi, zlatnike je naručio od ušteđenog novca i preuzeo ih u jednoj firmi u Beogradu sa namerom da ih ponese na poklon svojoj porodici.

Najveći broj, 84 zlatnika, težine je od po tri grama i ima verske motive, dok je 75 zlatnika težine po 3,5 grama sa likom cara Franca Jozefa, a pet zlatnika je neto težine od po 14 grama.

Ukupna težina zlatnika je oko 600 grama, dok je vrednost procenjena na oko 23.500 evra.

Kako je putnik pokušao da iznese robu za koju nije imao neophodnu dokumentaciju, zlatnici su privremeno zadržani, a protiv njega je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Izvor: RTS

This content has been locked. You can no longer post any comment.