Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Otvaranje izložbe i promocija knjige u Univerzitetskoj galeriji
 
 

Otvaranje izložbe i promocija knjige u Univerzitetskoj galeriji

Umetnički savet Univerzitetske galerije organizuje:

 

- u ponedeljak, 24. decembra 2018. godine u 19 časova, izložbu umetnice Miljane Radenković pod nazivom „DE/KONTAMINACIJA DRUŠTVA“,

- u utorak 25. decembra sa početkom u 19 časova, Udruženje pisaca Kragujevca organizuje promociju knjige prof. dr Borislava Čejovića „Ukroćene pjesme“.

Izložba obuhvata niz društveno-angažovanih radova proisteklih iz višegodišnjeg interesovanja autora za fenomene i probleme savremenog društva. Određena opažanja i osećanja transponovana u jednostavnu, ali dinamičnu vizuelnu formu, imaju za cilj da izraze trenutnu prepoznatljivost i emotivnu povezanost sa onim što se prikazuje. Stilizujući opšte pojmove i prikazujući ih na pitak način, autor želi da, kroz lični umetnički izraz zasnovan na simbolu kao najuniverzalnijem sredstvu komunikacije, pošalje jasne poruke o socijalnim devijacijama.

Svi zainteresovani će biti u mogućnosti da pogledaju izložbu do 11. januara 2019. godine. Udruženje pisaca Kragujevca, u utorak 25. decembra 2018. godine u Univerzitetskoj galeriji, organizuje promociju knjige prof. dr Borislava Bora Čejovića Ukroćene pjesme.

O knjizi će govoriti Slobodan Lazarević, predsednik udruženja pisaca Kragujevac Radenko Bjelanović, kao i autor knjige. Stihove kazuje i vodi program: Aleksandra Đorđević

foto: Online Arhiva, neukroćena kosa

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži