Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Politika Tadić u Torinu
 
 

Tadić u Torinu

BorisTadic527Predsednik Srbije Boris Tadić putuje u Torino gde će razgovarati sa predsednikom Upravnog odbora "Fijata" Serđom Markioneom.

Pres služba predsednika Republike saopštila je da će predsednik Srbije Boris Tadić danas  u Torinu razgovarati sa predsednikom Upravnog odbora "Fijata" Serđom Markioneom. "Fijat automobili Srbija" privode kraju pripreme za početak proizvodnje novih modela automobila. Krajem aprila očekuje se početak montaže savremene opreme, a fabrika bi trebalo da bude završena do zime.

Predsednik Tadić boravio je u Torinu i 20. decembra 2009. godine, pre potpisivanja aneksa ugovora o ulaganju kapitala "Fijata" u "Zastavu".

Razgovorao je i tada s Markioneom koji je obećao da će do kraja te godine biti potpisan aneks ugovora o ulaganju 100 miliona evra u "Zastavu" i proizvodnju automobila nove generacije.

"Fijat" će, kako je tada najavljeno, u Kragujevcu proizvoditi dva tipa automobila i početna proizvodnja biće oko 200.000 vozila godišnje.

Ubrzo su potom, 23. decembra 2009. godine, predstavnici Vlade Srbije i "Fijata" potpisali u Beogradu Aneks ugovora o ulaganju u zajedničko preduzeće "Fijat automobile Srbija" čime je kragujevačka "Zastava" postala deo te italijanske kompanije.

Ugovor su potpisali tadašnji potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i potpredsednik Grupe "Fijat" Alfredo Altavila i generalni direktor zajedničke kompanije "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis.

Planirano je da "Fijat" investra oko 700 miliona evra u modernizaciju kragujevačke fabrike u kojoj će se proizvoditi oko 200.000 automobila godišnje.

Izvor: RTS

This content has been locked. You can no longer post any comment.