Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet Snouden pred bankrotom
 
 

Snouden pred bankrotom

Advokat Edvarda Snoudena tvrdi da je njegov klijent skoro čitavu ušteđevinu potrošio na stan, hranu i obezbeđenje i da nikada nije zaradio od dokumenata koje je objavio.

Edvard Snouden će uskoro ostati bez novca, jer nikada nije prodavao informacije do kojih je došao rekao je njegov advokat u intervjuu za Rosijskaju Gazetu.

- Ušteđevina koju je imao skoro je potpuno potrošena na hranu, kiriju, obezbeđenje i drugo -  rekao je Snoudenov advokat Anatolij Kučerena za pomenuti list.

Snouden se oslanja na preduzetnike i organizacije koje mu nude razne usluge, uključujući i one finansijske, rekao je Kučerena koji se, kako tvrdi, i sam prihvatio da besplatno pomogne Snoudenu, koji u Rusiji nema nikoga svog.

Kako je Snoudenov pasoš istekao dok je putovao od Hong Konga do Moskve, jedini način da ga produži je da ode u Američku ambasadu, ali Snouden to odbija iako je u Rusiji slobodan čovek.

Osim u Snoudenovoj nepoverljivosti, problem je i u ambasadi SAD-a u Moskvi, koja je Snoudenovom advokatu rekla da mu pasoš može biti izdat samo za put u SAD.

Što se tiče Snoudenovog svedočenja pred nemačkim istražiteljima, advokat tvrdi da će se ispitivanje sprovesti u Rusiji jer je Nemačka dužna da isporuči Snoudena Americi, ukoliko kroči na njenu teritoriju.

Snouden kojeg SAD traže zbog objavljivanja poverljivih podataka, trenutno živi na nepoznatoj lokaciji u Moskvi.

Izvor:RT

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži