Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet Severna Koreja proizvodi atomsku bombu?
 
 

Severna Koreja proizvodi atomsku bombu?

- Ocenjujemo da Severna Koreja može da proizvede nuklearno oružje koristeći uranijum - rekao je južnokorejski ministar odbrane Kim Kvan Džin koji nije otkrio izvore svojih saznanja. Prema procenama Vašingtona, Severna Koreja ima zalihe za šest do 10 atomskih bombi.

Južnokorejski ministar odbrane Kim Kvan Džin ocenio je da je Severna Koreja u stanju da proizvede nuklearno oružje od obogaćenog uranijuma, kao i od plutonijuma koji ima u zalihama.

- Ocenjujemo da Severna Koreja može da proizvede nuklearno oružje koristeći uranijum – rekao je južnokorejski ministar u razgovoru za medije, prenela je agencija AFP.

On nije otkrio detalje i izvore svojih saznanja, ali je potvrdio da je informaciju dobio iz južnokorejske administracije, kao i da postoje osnovane sumnje da Pjongjang ponovo proizvodi plutonijum i uranijum u jednom od reaktora.

Prema procenama Vašingtona, Severna Koreja trenutno raspolaže zalihama koje su dovoljne za proizvodnju šest do 10 atomskih bombi.

Izvor:Telegraf.rs/Tanjug

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži