Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet U SAD od 1. janauara uživanje kanabisa u kofi šopovima
 
 

U SAD od 1. janauara uživanje kanabisa u kofi šopovima

U SAD  od 1. januara  u kofi šopovima moći će marihuanu da slobodno kupuju, u američkim državama Vašington i Kolorado, gde je legalizovana upotreba kanabisa.

Mnogi uzgajivači te biljke očekuju veliku zaradu, dok vlasti očekuju novac od poreza te nove trgovinske aktivnosti koju su legalizovali.

Neka udruženja već nude organizovana putovanja u te dve države.

Vašington i Kolorado su legalizovale upotrebu kanabisa u rekreativne svrhe u novembru, ali zakon stupa na snagu 1. januara 2014. godine.

„Ta novina će privući mnoge ljude iz raznih krajeva. Znam ljude koji će doći iz Teksasa, Arizone i Jute“, rekao je Adam Rali, glavni nabavljač kanabisa firme Bad Kompani.

Rali je rekao da je od novembra dobio mnogo pisama u kojima se traže detalji zakona o legalizaciji marihuane i kako mogu da kombinuju godišnji odmor i kupovinu marihuane u te dve države.

Upotreba kanabisa u medicinske svrhe već je legalizovana u 19 američkih država, a u mnogim tim državama upotreba kanabisa u zabavne svrhe nije smatrana kao krivično delo.

Kolorado i Vašington su otišli korak dalje tako što su uspostavili sistem u kojoj lokalne vlasti nadgledaju uzgajivanje kanabisa, distribuciju i marketing u kofi šopovima.

Tržište je veliko, očekuje se da će legalna prodaja kanabisa od 1,4 milijardi dolara ove godine biti 2,34 milijarde naredne 2014. godine.

U Koloradu, poznatom po skijanju, biće otvoreno 348 kofi šopova i moći će da se prodaje do 28 grama marihuane ljudima iznad 21 godine.

U Vašingtonu će biti otvoreno 867 takvih prodavnica.

U Evropi Holandija je poznata po kofi šopovima.

Izvor:Beta

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži