Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet Otvorene Paraolimpijske igre u Riju
 
 

Otvorene Paraolimpijske igre u Riju

RIO DE ŽANERIO - Svečanom ceremonijom otvaranja u Rio de Žaneiru su počele Paraolimpijske igre na kojima će se, do 18. septembra. takmičiti 6.315 sportista iz 176 zemalja, među kojima i 16 predstavnika Srbije. Takmičari iz Srbije pretenduju na medalje i nadaju se da će nadmašiti rezultat iz Londona kada je osvojeno pet medalja, preneo je RTS.

 

U atletici se najviše očekuje od Željka Dimitrijevića, bacača čunja. On je svetski rekorder i osvajač zlatnih medalja sa svih minulih prvenstava. U istoj disciplini nastupa i Miloš Mitić, koji je treći na svetu, tako da i u Riju pretenduje na medalju. Pored njih u atletici nastupaju Nebojša Đurić i Miloš Zarić, a Nemanja Dimitrijević u bacanju koplja. Saška Sokolov će takođe bacati koplje.

Prvi put na igrama učestvuje dizač tereta Petar Milenković. U stonom tenisu nastupaju pretendenti na medalje - Borisava Perić Ranković i Nada Matić. Među kandidatima za pobedničko postolje su i strelci Dragan Ristić, Laslo Šuranji, Živko Papaz i Rastko Jokić.

(Foto Rojters)

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži