Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Fudbal Čančarević: “Sa Radničkim u Superligu“
 
 

Čančarević: “Sa Radničkim u Superligu“

cancar-i-jelcicKada se spomene prezime Čančarević, svi zaljubljenici u fudbal odmah pomisle na izuzetne stručnjake, braću Ivana i Milana. Ali u poslednje tri godine prva asocijacija je Ognjen Čančarević, trenutno prvi golman prvoligaša sa Čika Dače.

Ognjen je rođen pre 22 godine u Užicu u fudbalskoj porodici. Otac i stric su bili fudbaleri, sada iskusni treneri, brat od strica igra za superligaša Jagodinu, a pošto iver ne pada daleko od klade, fudbalska krv mu nije dala mira. Ali za razliku od drugih Čančarevića, Ognjen je sebe pronašao između stativa.

Karijeru je započeo na legendarnom „Begluku“, usavršavao se u Sevojnu, a svoju pravu snagu pokazuje već 18 meseci na Čika Dači. Jedan je od najtalentovanijih srpskih golmana, a samo od njega zavisi dali će napraviti vrhunsku karijeru, jer sve preduslove za to ima. Zahvaljujući svom temperamentu, ali i velikom srcu koje poseduje, brzo je postao ljubimac navijača, a bogami i devojaka, pa se svi nadamo daje Radnički na duži vremenski period rešio pitanje golmana.

Put Ognjena Čančarevića iz Užica do Kragujevca?

- Moj put do Kragujevca je bio dug jer sam posle užičke Slobode boravio kratak period, od oko mesec dana, u Borcu iz Čačka, ali uz nagovore tadašnjeg trenera Slobodana Dogandžića i sportskog direktora Vjetrovića došao sam u Radnički i mislim da mi je to pravi potez u karijeri.Da li je činjenica da si rođen u sportskoj porodici bila presudna da se odlučiš da i ti kreneš tim putem?

- Verovatno da jeste, ali moja ljubav prema fudbalu je bila velika, tako da moja porodica nije nešto puno morala da me nagovara. Jedina njihova želja je bila da i ja budem igrač kao što su svi u mojoj porodici, ali ja sam se odlučio za poziciju golmana.

Već 2 sezone si ovde, da li Kragujevac smatraš svojom drugom kućom i da li imaš nameru da ovde ostaneš i u narednom periodu?

- Ovde sam već dve godine. Mogu da kažem da su mi se u Radničkom dogodile najlepše stvari u fudbalskoj karijeri-ulazak u drugu ligu, sjajna prijateljstva, a i ljudi u Kragujevcu su me fenomenalno dočekali. Naravno da imam nameru da ostanem ovde i da pomognem Radničkom da se vrati na superligašku scenu.

Sa kojim saigračima provodiš najviše slobodnog vremena?

- Najviše vremena provodim sa  Markom Ristićem i Lazarom Vidićem, ali tu su još Spalević, Karamatić, Aleksić, Radovanović sa kojima isto provodim skoro svaki dan.

Gde najviše voliš da to vreme utrošiš?

- Malo kladionica, malo igramo playstation, bilijar ili provodimo zajedno vreme u stanu, gde gledamo neku od utakmica koja ima tada na tv-u.

Jedan si od miljenika navijača, da li su oni tvoj glavni pokretač?

- Naravno da jesu, oni su uvek tu kada su nam najviše potrebni i kod kuće i na strani, tako da naše utakmice kada igramo u gostima stičemo utisak kao da igramo kod kuće, oni se trude da dolaze u što većem broju na daleka gostovanja i da nas podrže. Veliko im hvala na tome.

Kako si zadovoljan obavljenim pripremama u Splendidu?

- Pripreme u Splendidu su protekle na vrhunskom nivou, odlična klima, perfektan hotel i sjajni uslovi za rad na Jazu. Imali smo odlične kontrolne utakmice i mislim da smo se dobro suprostavili crnogorskim prvoligašima, a tokom priprema nas je poslužilo i lepo vreme.

Ciljevi za narednu sezonu?

- Moj cilj za narednu sezonu je da učinim sve da se Radnički nađe u društvu superligaša i da postanemo pravi i stabilan klub u prvoj ligi.

Planovi u budućnosti na polju fudbala?Nemam trenutno nikakve velike planove za dalju budućnost, a bliža budućnost me vezuje za Radnički gde ću rado da ostanem i da doprinesem ovom klubu koliko god budem mogao. Želeo bih da pomenem mog kolegu Žarka Trifunovića i trenera Dejana Jelčića, bez čije podrške i pomoći ne bih ostvario ovoliki napredak. Hvala im na podršci i svemu što su učinili za mene.

Tvoja poruka kragujevačkoj publici?

- Moja poruka publici je da nas u narednih 6 meseci podrže u što većem broju jer su nam sada najviše potrebni da vratimo Radnički na mesto stare slave, a mi igrači na čelu sa stručnim štabom ćemo i te kako znati da se odužimo dobrim rezultatima.

Izvor: KGsport

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži