Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Fudbal Partizanovih 6 mogućih rivala za LŠ
 
 

Partizanovih 6 mogućih rivala za LŠ

Žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona biće održan u ponedeljak i kada će fudbaleri Partizana dobiti protivnika za ovu rundu takmičenja.

Potencijalni rivali crno-belima su: Malme (Švedska), Kliftonvil (Severna Irska), Nju Sejnts (Vels), RK Rejkjavik (Island) i dva pobednika iz prvog kola kvalifikacija.

U prvom kolu kvalifikacija igraće: Levadija, HB Torshavn, Santa Koloma (nosioci) i Banants, La Fiorita, Linkoln Red Imps (nenosioci). Žreb je na programu u podne u Nionu, a ’crno-beli’ će biti nosioci.

Partizan je jedini srpski klub koji je učestvovao u grupnoj fazi Lige šampiona, prvi put se u elitu plasirao u sezoni 2003/2004, a poslednji u sezoni 2010/2011. Tada su crno-beli do elite stizali nakon dramatičnih dvomeča sa Njukaslom i Anderlehtom.

Što se tiče trećeg kruga kvalifikacija, Partizan za razliku od prethodnih godina neće biti nosilac u ovoj rundi. Međutim, povlašceni status nije doneo mnogo dobrog crno-belima prethodnih sezona, jer su redovno ispadali od slabije rangiranih ekipa (APOEL, Genk, AEL, Ludogorec).

Potencijalni rivali, ipak, nisu nimalo naivni, to su: Red Bul Salcburg (Austrija), Steaua (Rumunija),APOEL (Kipar), Seltik (Škotska), BATE Borisov (Belorusija), Sparta Prag (Ceška), Dinamo Zagreb(Hrvatska), Ludogorec (Bugarska), Makabi Tel Aviv (Izrael) i Šerif Tiraspol (Moldavija).

Deset pobednika iz trećeg kola kvalifikacija će se plasirati u plej-of rundu, odakle će pet najboljih u Ligu šampiona.

Ukoliko Partizan preskoči drugu prepreku, obezbediće sebi siguran nastup u Evropi, jer će u slucaju eliminacije u poslednjoj rundi takmičenje nastaviti u Ligi Evrope. Ukoliko se plasira u grupnu fazu, iskasiraće 8,6 miliona evra.

Mečevi drugog kola kvalifikacija za LŠ igraju se 15/16. i 22/23. jula, treće kolo na programu je 29/30. jula i 5/6. avgusta, dok je plej-of na rasporedu 19/20. i 26/27. avgusta.

IZVOR. B92 | AK

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.