Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Fudbal Sine, ne lomi noge za džabe!
 
 

Sine, ne lomi noge za džabe!

Žarko Trifunović (25), golman kragujevačkog Radničkog, već mesecima prolazi kroz klasičnu srpsku priču - kako sastaviti kraj sa krajem.

Kapiten “đavola” i njegove klupske kolege nisu primili platu od novembra. Bez plate ne mogu da izdržavam ni roditelje koji su bez posla! Sa Žarkom krizu proživljavaju i njegovi roditelji, majka Biljana i otac Boško.

Žao mi je kad moj sin, koji je čitavu mladost uložio u fudbal, toliko znoja prolio, srce i dušu dao za Radnički, za Kragujevac, sad iskreno pati. Fudbal mu je život, ali i jedini izvor prihoda, uostalom, ne samo njemu već i njegovim drugovima iz tima, svoj toj zlatnoj deci. Plašim se da ovde nema budućnosti, samo on sve poriče i kaže: “Biće bolje, majko”. Teško mogu da shvatim to da neko poput njega lomi noge za džabe - kaže za “Alo!” Biljana Trifunović.

Apel potpredsednika

Dan nakon saopštenja fudbalera Radničkog, oglasio se i potpredsednik kluba Petar Veselinović. On je pružio apsolutnu podršku igračima. „Apelujem na državne organe, lokalnu samoupravu i sve ljubitelje fudbala u Kragujevcu i Šumadiji da uđemo u rešavanje situacije. Takođe, apelujem i na Ministarstvo finansija da ne trenira strogoću na klubovima koji su pred gašenjem i da deblokira račun“, rekao je Veselinović.

Na njenu priču se nadovezao Žarko.

Živim sa roditeljima, od mojih prihoda se izdržavamo. Majka ne radi, otac je na birou. Kada živiš od jedne plate, pa ona još i kasni četiri meseca, vrlo je mučno. Razumem fudbalere koji nisu rođeni Kragujevčani, njima je još teže. Mi bar imamo roditeljski dom, redovnu ishranu. Ne smem ni da pomislim kako se snalaze saigrači koji imaju decu, kojima treba para za pelene, benkice, patike - u neverici je Trifunović. Koliko je stanje u klubu zabrinjavajuće, u razgovoru za naš list,

Žarko dodaje: U restoranu više ni obroke nemamo redovno. Dešava se da jedan dan ručamo, a narednih pet - ništa. Tek kad neko čuje za tako nešto, uplati nam za tri dana hranu...Izašli smo u javnost, želeli smo da trgnemo neke ljude. Da nam pomognu, ako mogu. Kragujevac je veliki grad koji zaslužuje superligaša. Želimo da nam se neko obrati od čelnika kluba, da kaže iskreno: “Momci, situacija je takva, pare nećete dobiti do kraja sezone”. Ali bar da znamo na čemu smo. Ovako, dobijemo obećanja da će biti isplata u ponedeljak, pa u sredu, pa u petak... A pare nikako da stignu - deprimiran je Žarko.

Radnički je trenutno napušten, dojučerašnji čelnici beže glavom bez obzira, a iz grada se još niko ne oglašava. Ovo je opasno, jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji je pred gašenjem.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži