Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Fudbal Za Radnički 1923 nisu odobrena sredstva iz budžeta
 
 

Za Radnički 1923 nisu odobrena sredstva iz budžeta

Odlukom gradskog veća Kragujevca za funkcionisanje 83 sportske organizacije na teritoriji tog grada iz gradskog budžeta u ovoj godini biće izdvojeno 83,5 miliona dinara.

Za četiri sportske organizacije, među kojima je i Fudbalski klub Radnički 1923 nisu odobreni godišnji programi, navedeno je u odluci objavljenoj na sajtu gradske uprave, gde se može videti ko će dobiti i koliko para poreskih obveznika.

Prema rečima predsednika Stručne komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa iz određenih oblasti sporta u ovoj godini Nikole Uroševića, za Fudbalski klub "Radnički 1923" nije opredeljen novac jer taj klub trenutno ima blokadu računa od strane Poreske uprave zbog neizmirenih poreza i doprinosa za 2010. i 2011. godinu. Od 83,5 miliona dinara budžetskih sredstva, najviše para -19,5 miliona opredeljeno je za Vaterpolo klub "Radnički", zatim za ženski rukometni klub "Radnički" kome je namenjeno 12 miliona dinara.

Muški odbojkaški klub "Radnički" dobiće 6,8 miliona dinara, Fudbalski savez grada Kragujevca - 6,6 miliona dinara, dok na šest miliona dinara može da računa košarkaški klub "Radnički". Atletskom klubu "Radnički" odobreno je 3,5 miliona dinara, a fudbalskom klubu "Šumadija 1903" tri miliona dinara. Za ostale sportske klubove i organizacije, među kojima su i univerzitetske, paraolimpijske, kao i klubovi osoba sa invaliditetom,opredeljena su sredstva koja, u zavisnosti od organizacije, iznose od 50.000 do tri miliona dinara.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži