Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Fudbal Kragujevac čeka gazdu: Kapital iz Nigerije spasava Radnički?
 
 

Kragujevac čeka gazdu: Kapital iz Nigerije spasava Radnički?

“Vode se razgovori na temu budućnosti kluba, ali će se nešto konkretno znati tek krajem nedelje”, poručuju gradski čelnici.

Pred Radničkim iz Kragujevca je sezona u Prvoj ligi Srbije, ali i totalna rekonstrukcija rukovodstva kluba. Ovaj tim je tokom proleća bio prepušten uglavnom treneru Nešku Milovanoviću, koji je nekako motivisao gladne fudbalere da završe sezonu, a sada se traži spas iz inostranstva. Naime, grad Kragujevac nije u mogućnosti da izdvoji finansijska sredstva za Radnički, pa se traže potencijalni investitori. Trenutno je najkonkretniji jedan konzorcijum biznismena iz Nigerije, mada se na stadionu “Čika Dača” sve češće spominju investiori iz Azerbejdžana i Hrvatske.

“Vode se razgovori na temu budućnosti Radničkog, ali ništa konkretno ne bih da otkrivam u ovom trenutku. Očekujem da će se do kraja nedelje nešto više znati po pitanju investitora”, izjavio je za Sportski žurnal Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca zadužen za sport. Gradski čelnik je pojasnio i zašto je grad Kragujevac prestao da finansira Radnički. “Klub je u blokadi i dok ne reši taj spor neće moći, kao ni drugi, da dobija sredstva iz budžeta. Postoji budžetska rezerva, pa ako Radnički uspe da deblokira račun, neće biti problem da kasnije dobije sredstva”, napominje Urošević.

Za kraj, spomenimo i da je dosadašnji trener Neško Milovanović poručio da je spreman da predvodi Kragujevčane i sledeće sezone, iako mu je istekao ugovor.

FOTO: MN Press

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži