Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Fudbal 25 godina najvećeg saveza u FSS
 
 

25 godina najvećeg saveza u FSS

Skupština FS Regiona zapadne Srbije održana je u Kragujevcu u subotu, a pored radnog imala je i svečani deo povodom 25 godina od osnivanja. Na samom početku prisutnima se obratio Jovan Šurbatović generalni sekretar FS Srbije.

 

"Čestitam jubilej u ime FSS i predsednika Slaviše Kokeze. Godinu na izmaku obeležili su uspeh reprezentacije i klubova. Otvareni su veliki rezultati plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiju, izuzetan rezultat mladih kao i odlazak Orlova na Evropsko prvenstvo u futsalu. Rezultati Crvene zvezde i Partizana potvrdili su veliki uspeh našeg fudbala. Saradnja sa FSRZS bila je sjajna, ali očekuje nas još mnogo posla. Biće akcija i kampanja, podela sportske opreme i rekvizita. Šabac i G.Milanovac iduće godine biće bogatiji za terene sa veštačom travom", rekao je Šurbatović.

Za nove članove Skupštine FSRZS izabrani su Milisav Marković (Borac Čačak), Aleksandar Simović (Radnički 1923), Milovan Milovanović (Srpska liga Zapad), i Vladimir Simeunović (Trenerska organizacija). Glavna tačka dnevnog reda bilo je usvajanje i dopuna Statuta, koji je usaglašen sa Statutom FSS i Zakonom o sportu. Izvor: You Tube Svečani deo sednice otvoren je kratkom filmskom prezentacijom FS Regiona zapadne Srbije za poslednjih 25 godina a potom se pristupilo dodeli „Zlatne plakete“ pojedincima za postignute rezultate u dve i po decenije saveza.

Dobitnici „Zlatne plakete“ su: Josip Ristanović (Užice), Duško Sekulić (Ivanjica), Žarko Stevanović (Kragujevac), Branko Stojaković (Požarevac), Radisav Mutavdžić (Zubin Potok), Miroslav Živadinović (Petrovac na Mlavi), posthumno Predrag Matić (Kraljevo). Miroslav Begović (Valjevo), Milutin Jakić (Kraljevo), Tarik Imamović (Novi Pazar), Ivica Kralj (Šabac), Mihajlo Baštovanović (Loznica), Nenad Milovanović (Lučani), Dragan Radulović (Čačak), Nenad Đokić (Užice), Bojan Nikolić (Kragujevac), Marina Višnjić (Kragujevac) i Nemanja Petrović (Užice). Posebnu zahvalnost FS Regiona zapadne Srbije uputio je svim reprezentativcima sa područja FSRZS koji su dali značajan doprinos za plasman Orlova na Svetsko prvenstvo u Rusiju - Vladimir Stojković, Nemanja Matić, Luka Milivojević, Filip Kostić, Matija Nastasić, Aleksandar Mitrović, Adem Ljajić i Nikola Maksimović.

Foto: Iz arhive

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži