Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport KG sport (VIDEO) Radnički ubedljivo savladao Budućnost
 
 

Radnički ubedljivo savladao Budućnost

Igrači su me iznenadili, bili su agresivni kao rival. Kada tako uđeš u meč, sa ovakvom publikom, teško je izgubiti.

Nisam očekivao 20 poena razlike, već utakmicu na jednu loptu. Ali, igrači su izvukli, zadovoljan je NIKOLIĆ

Radnički je u fenomenalnoj atmosferi savladao Budućnost i napravio veliki korak ka završnom turniru ABA lige. Domaćin je zahvaljujući odličnom šutu za tri poena kraj treće četvrtine dočekao na plus 20 (62:42) što mu je bilo dovoljno da rutinski privede meč kraju.

Da će Jezero biti poprište velike bitke videlo se od prvog sekunda. Dvorana je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a rivali se nisu štedeli. Do sredine prvog perioda na semaforu je najčešće stajao nerešen rezultat. A, onda je Vajt počeo da pravi razliku. Amerikanac Radničkog je vezao dve trojke i domaćin je poveo sa 18:12 u sedmom minutu.

Ali, gosti su imali Vitkovca. Lider Budućnosti je bio nerešiva enigma za čuvare. Prvo je Krstovića naterao na brze tri lične greške, a potom je i Birčević zaradio dve pokušavajući da ga zaustavi. Ipak, ni to nije pomoglo, Vitkovac je brzo nanizao dvocifren broj poene i gosti su uhvatili priključak. Međutim, Kragujevčani su posle 10 minuta imali plus četiri (25:21).

Sa sjajnim kucanjem Mihajlovića i trojkom Ivanovića, Budućnost je otvorila drugu četvrtinu i povela sa 26:25. Ali, Radnički je silovito odgovorio preko tandema Ćapin-Borisov i u 15. minutu poveo sa 34:26. Potrošio je trener Radonjić dva tajm auta, ali pomoći nije bilo. Budućnost je nastavila da pada, a serija Kragujevčana iznosila je 14:0 za vođstvo 39:26 u 16. minutu.

Usledila je potom serija promašaja na obe strane, a onda je Budućnost konačno prekinula post i imala priliku da na veliki odmor ode sa jednocifrenim minusom. Ipak, Vajt je ubaci trojku i Radnički je poluvreme završio sa 42:32.

Budućnost je drugo poluvreme otvorio serijom 6:0 i pripretio. Ali, Emening je pokrenuo Radnički koji je na krilima navijača preuzeo sve konce igre i u 27. minutu poveo sa 54:40. Bio je to početak kraja svih nada Podgoričana da mogu do brejka pošto je nedugo zatim Ćapin ubacio trojku za plus 20 (62:42).

Poslednji trzaj gosti su imali serijom 7:0, a onda je Ćapin ubacio novu trojku i pogurao Radnički ka trijumfu.

 

Dejan Radonjić, šef struke Budućnosti:

 

- Nismo bili potrebnom nivou da se savlada Radnički u Kragujevcu. Kragujevčani su od samog starta koristili svaku situaciju, a mi smo bili indisponirani u fazi napada. Veoma brzo nam predstoji još jedan težak meč, u goste nam dolazi Lokomotiva Kuban. Moramo što pre da zaboravimo ovaj poraz i okrenemo se izazovu u Evrokupu koji je pred nama.

 

Miroslav Nikolić, trener Radničkog:

 

- Drago mi je da smo konačno dobili Budućnost. Skoro uvek nas je pobeđivali agresivnom odbranom, ovo je tek drugi put da mi slavimo. Igrači su me iznenadili, bili su agresivni kao rival. Kada tako uđeš u meč, sa ovakvom publikom, teško je izgubiti. Nisam očekivao 20 poena razlike, već utakmicu na jednu loptu. Ali, igrači su izvukli.

 

RADNIČKI-BUDUĆNOST 78:63 (25:21, 17:11, 20:10, 16:21)

DVORANA: Jezero

GLEDALACA: 4.500

SUDIJE: Muhvić, Radović, Jovović

RADNIČKI: Miljenović 2, Sinovec 3, Ćapin 23, Jović, Marković 3, Emening 7, Birčević 8, Borisov 5, Krstović, Mijatović 5, Vajt 20, Vizer 2

BUDUĆNOST: Mihailović 4, M. Popović 3, M. Milošević, S. Milošević 3, Mugoša 1, Li 7, Vitkovac 18, Bunić 4, A. Popović 12, Ivanović 5, Nikolić, Bost 6

izvor:kkradnicki.rs

 

 

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.