Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport KG sport (VIDEO) Tandem biciklistički maraton most prijateljstva
 
 

Tandem biciklistički maraton most prijateljstva

Deseti Tandem biciklistički maraton „Kragujevac-Mostar 2013“ krenuće sutra (sreda, 24. jul), u 10 sati, sa Trga „kod krsta“.

 

Ovogodišnji maraton voziće 10 biciklista, a u njemu biće jedan tandem, koji će ovoga puta voziti Vladimir Potrić i Goran Nikolić. Inače, u tandemu voze jedan biciklista, kao „pilot“ i drugi koji je slabovid. Tandem biciklizam je, inače, disciplina paraolimpijskog sporta.

Kako kaže Goran Nikolić, generalni sekretar Paraolimpijske akademije «Junior», učesnicima ove manifestacije koja, u pravom smislu te reči, predstavlja most prijateljstva, pre svega Kragujevca i Mostara biće priređen svečan doček u gradovima kroz koje prolaze – u Užicu, Višegradu i Sarajevu.

- Ove godine će put Mostara krenuće jedan tandem. Time, manifestacija nije osiromašena, jer će ukupno da vozi 10 biciklista. Ova manifestacija iznedrila je dvojicu reprezentativaca. Jedan od njih je Lazar Filipović koji se sa Markom Pavlovićem okitio svetskim zlatom i srebrom u paratriatlonu, i sada je na pripremama, a drugi je Milan Petrović koji je već debitovao za reprezentaciju Srbije na Paraolimpijadi, u Londonu. Posebnu čast nam čini to što će ove godine sa nama krenuti naš prijatelj Aleksandar Marić koji je dao i veliki lični, ali i klupski doprinos razvoju ove discipline – naglašava Goran Nikolić.

Kragujevački biciklisti, stazu dugu od oko 470 kilometara prevaliće u četiri približno podjednake etape od oko 120 kilometara. Učesnicima manifestacije poželeo je srećan put Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za sport.

Izvor: Šumadijapress

 

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži