Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport KG sport (VIDEO) Put Mostara krenuli biciklisti maratonci
 
 

Put Mostara krenuli biciklisti maratonci

Biciklistički maraton krenuo je jutros iz centra Kragujevca za Mostar. U tandem timu Vladimir Potrić i Goran Nikolić.

Ovogodišnji biciklistički maraton vozi 10 biciklista, uz jedan tandem koji čine Vladimir Potrić kao “pilot”i paraolimpijac Goran Nikolić.

Prema rečima Gorana Nikolića, generalnog sekretara Paraolimpijske akademije “Junior”, ova manifestacija već je iznedrila dvojicu reprezentativana. To su Lazar Filipović, koji je uz pomoć Marka Pavlovića osvojio zlato i srebro na svetskim prvenstvima u paratriatlonu, a drugi Milan Petrović, debitant u reprezentaciji Srbije na paraolimpijskim igrama u Londonu prošle godine.

Kragujevački biciklisti, stazu dugu od oko 470 kilometara prevaliće u četiri približno podjednake etape od oko 120 kilometara, a u gradovima kroz koje prolaze, Užicu, Višegradu i Sarajevu, prema najavama, pripremaju im svečane dočeke.

Startu je prisustvovala i Ivanka Bulić, prva sekretarka Ambasade Bosne i Hercegovine u Srbiji, a svemu je prethodila mini trka oko skvera na Trgu u kojoj su učestvovali mališani iz Predškolske ustanove “Nada Naumović”.

Učesnicima manifestacije srećan put simboličnim puštanjem jata golubova poželeo je Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za sport, a ispratili su ih i brojni građani i prijatelji.

Izvor:Šumadijapress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži