Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Košarka KK RADNIČKI 1950 "gazi" ka I B ligi
 
 

KK RADNIČKI 1950 "gazi" ka I B ligi

"NA KRILIMA ORLA" Kosarkaši KK Radnički 1950 su u Novoj Varoši deklasirali domaći Zlatar rezultatom 79-57.

Sve je bilo besprekorno funkcionisalo u četi neumornog stratega Igora Todorovića. Kragujevčani su na vrućem terenu u Novoj Varoši pokazali svu raskoš svog talenta,i poslali poruku posebno rivalima sa Uba i Priboja da neće imati nikakvu sanšu u duelu sa najkvalitetnijom ekipom lige.

Počelo je kako se samo poželeti može. Od samog starta naši momci predvođeni standardno dobrim Kostićem i najboljim igračem lige Filipom Lalovicem "uzeli su domaće pod svoje". Pokušali su domaći da odgovore preko Trtovića i Božića, ali sve je to bilo kratkog daha i prva četvrtina je završena vođstvom Radničkog 12:20. Razigrao se u drugoj četvrtini "Zvezdarac"u redovima kragujevcana Marko Todorović, koji je svojim zakucavanjima"naterao" domaću publiku da mu aplaudira i na poluvreme se otišo sa trinaest poena prednosti kragujevčana 23:36.

Dominacija kragujevčana nastavila se i u trećem periodu. Krenuo je i kapiten Marko Drašković da "puni" koš Novovarošana, pridruzio mu se i nekadašnji juniorski šampion evrope sa srpskom reprezentacijom Milos Tripković i na kraju treće četvrtine rezultat je glasio 36-60.

Sve neverne tome koje su prognozirale krah kragujevčana na ovom gostovanju su razuverene. Trener nase ekipe Igor Todorović iskoristio je priliku da ukaze poverenje igračima sa manjom minutažom,a posebno je bilo lepo videti najtalentovanijeg momka uz kapitena naše juniorske Sava Vukovića, Marka Djurdjevića koji je sa par poteza pokazao da se na njega može ozbiljno računati.

"Rezervisti" su u poslednjoj četvrtini uspeli da odrze prednost kragujevčana i ubedljivo savladaju domaći Zlatar rezultatom 79:57. Utakmica je bila demonstracija moci najboljeg tima Srpske lige Zapad KK Radnicki 1950 i poruka rivalima Ubu i Priboju da ce do kraja prvenstva gledati u leđa najboljoj ekipi u ligi KK RADNICKI 1950!

KK ZLATAR(NOVA VAROŠ) FILIPOVIC 4,TRTOVIC 16,ILIC,VARAGIC 5,DJOKOVIC,NISEVIC,DRAGASEVIC 7,BOSKOVIC,BOZIC 11,DILPARIC 6,LJUBAS 2,BJELAK 5

KK RADNIČKI 1950(KRAGUJEVAC) KOSTIC 17,LALOVIC 19,DJURDJEVIC 2,NEDELJKOVIC,ZEC,TRIPKOVIC 8,POPOVIC 4,J.TANASIJEVIC,TODOROVIC 15,DRASKOVIC(KAP.)10,N.TANASIJEVIC 4.

This content has been locked. You can no longer post any comment.