Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Odbojka Počinje EP za odbojkašice
 
 

Počinje EP za odbojkašice

odbojkasiceEvropsko prvenstvo za odbojkašice počinje sutra u Italiji i Srbiji, učestvuje 16 ekipa, a titulu će branititi selekcija Italije. Ekipe će se takmičiti u četiri grupe, od kojih će dve biti u Srbiji, u Beogradu i Zrenjaninu, a dve u Italiji, u Monci i Busto Arsiciju. U Grupi A u Beogradu igraće Srbija, Nemačka, Ukrajina i Francuska, u Grupi B u Monci: Italija, Turska, Azerbejdžan i Hrvatska, u Grupi C u Zrenjaninu: Poljska, Rumunija, Češka i Izrael, u Grupi D u Busto Arsiciju: Rusija, Holandija, Španija, Bugarska.

Srbija će prvu utakmicu odigrati u subotu 24. septembra u 20.00 u dvorani "Pionir" sa selekcijom Francuske.  Odbojkašice Srbije na prošlom EP u Poljskoj 2009. bile su sedme, dok su prošle godine na SP bile osme. Ipak, ženska odbojkaška reprezentacija imala je odlične rezultate u 2011. kada je treći put za redom osvojila Evropsku ligu, a na Svetskom gran priju u Kini osvojila bronzanu medalju.

Na velikm takmičenjima najveće uspehe odbojkašice Srbije imale su kada su 2006. osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu i kada su 2007. na EP u Belgiji i Luksemburgu postale vicešampionke Evrope.

Finale Evropskog prvenstva za odbojkašice igraće se 2. oktobra u Beogradu.

Izvor: RTS

This content has been locked. You can no longer post any comment.