Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Savić: Ostati na ovom nivou
 
 

Savić: Ostati na ovom nivou

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da je prezadovoljan pobedom nad Rusijom sa 14:7 u šestom kolu Svetske lige.

‘Delfini’ su prvi put igrali u Kragujevcu, a novim trijumfom su održali maksimalni skor, zbog kojeg su još ranije obezbedili plasman na završni turnir, koji se igra u Dubaiju od 16. do 21. juna.

“Predstavili smo se Kragujevčanima u dobrom izdanju, opravdali smo njihovo poverenje. U trećoj četvrtini su Rusi iskoristili našu opuštenost i postigli nekoliko lakih golova. Ipak, raduje pobeda i nadam se da ćemo i u narednim ovakvim utakmicama biti na ovom nivou”, naglasio je Savić.

Zadovoljan je bio i vaterpolista Radničkog Filip Filipović, koji je posebno istakao odličnu igru mladih igrača.

“Verujem da je publika imala šta da vidi. Utisak su pokvarile greške u odbrani, ali to je i normalno posle dve četvrtine u kojima smo stekli značajnu prednost. Mladi igrači su pokazali da je pred njima svetla buducnost”, naglasio je Filipović.

Andriji Prlainoviću je meč sa Rusima bio 200. u nacionalnom timu, zbog čega mu je pre početka utakmice sportski direktor Vaterpolo saveza Srbije Darko Udovičić uručio poklon.

“Nadam se da će se ova praksa igranjem utakmica širom Srbije jer nam to predstavlja veliko zadovoljstvo. Igrali smo sigurno, pa pobeda nije dolazila u pitanje”, rekao je Prlainović posle meča.

 

IZVOR. B92, ZVANICNI SAJT | JT

This content has been locked. You can no longer post any comment.