Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Borkoviću 7. mesto i novi bodovi
 
 

Borkoviću 7. mesto i novi bodovi

Dušan Borković osvojio je sedmo mesto u drugoj trci na stazi Pol Rikar kod Marseja voženoj u okviru Svetskog šampionata turing automobila.

Ovim plasmanom srpski automobilista, koji vozi za Nis Petrol rejsing tim, osvojio je novih šest bodova . Borković je u prvoj današnjoj trci na istoj stazi osvojio 14. mesto.

"Prva trka je prošla užasno. Imao sam ogromnih problema sa podešavanjem automobila, mnogo je zanosio zadnjim krajem."

"Posle su se pojavili i problemi s menjačem. Srećom, druga trka je prošla perfektno. Borio sam se kao lav iako nismo uspeli da napravimo idealno podešavanje", rekao je Borković posle trke.

On se osvrnuo i na duel sa legendarnim francuskim vozačem Sebastijanom Lebom.

"Pola trke je Leb bio iza mene, jurili smo se, udarali... Mnogo je lep osećaj kad imate najboljeg vozača sveta iza sebe i da ne može da vas pretekne. Međutim, odlučio sam da ga propustim očekujući da će sa sledećim vozačem da se ćušne i izgubi poziciju, pa da ih prodjem obojicu. Ipak, nisam to uspeo, praktično sam uništio prednje gume. Veoma sam zadovoljan jer sam se sjajno borio i ponovo ušao u prvih 10 u Svetskom šampionatu, što je veliki uspeh", dodao je Borković.

Pobednik druge trke bio je Hoze Marija Lopez iz Sitroena, ispred Jana Milera (Sitroen) i Tijaga Monteira (Honda). Posle dve trke u generalnom plasmanu vodi Lopez sa 85 bodova, dok je Borković osmoplasirani sa 17 bodova.

 

IZVOR. B92, TANJUG

This content has been locked. You can no longer post any comment.