Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda Subvencionisani krediti za nabavku opreme
 
 

Subvencionisani krediti za nabavku opreme

Regionalna agenija za ekonomski razvoj predstavila je malim preduzećima program podrške za nabavku opreme.

Povoljnost koju nudi Ministarstvo finansija i privrede, ogleda se u sufinansiranju do četvrtine iznosa koji malo preduzeće namerava da potroši za opremu.

Uslov je da se radi o potpuno novoj proizvodnoj opremi i mašinama, polovnoj opremi starosti do pet godina, kao i o novim delovima mašina, alatima i drugim kapitalnim dobrima, koji mogu da se iskoriste za ponovno pokretanje neiskorišćenih mašina.

Iznos odobrene bespovratne pomoći ne može biti manji od 250.000 dinara, niti veći od 2,5 miliona dinara. Država finansira do 25 odsto, pet odsto obezbeđuje privredni subjekt, a za preostalih 70 odsto uzima se kredit kod izabranih poslovnih banaka. Za ovaj program izabrane su banke „Pro kredit“ (ProCredit), „Rajfajzen“ (Raiffeisen) i „Sosijete ženeral“ (Societe Generale).

Javni poziv je otvoren sve dok se ne utroši raspoloživih 100 miliona dinara, koji su opredeljeni za ovaj program.

Prijave za dodelu bespovratnih sredstava, zajedno sa ostalom dokumentacijom i zahtevom za kredit, predaju se u jednoj od banaka koje učestvuju u realizaciji ovog programa.

Informacije o potrebnoj dokumentaciji i uputstvo za sprovođenje programa nabavke opreme moguće je pronaći na sajtu Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Program sprovodi Ministarstvo finansija i privrede u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i odabranim bankama. Cilj programa je povećanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje i internacionalizacija njihovog poslovanja, kao i kreiranje novih radnih mesta.

Izvor:Šumadijapress